2023 | Flevoland

Vrijdag 23 juni 2023.

Het is alweer een tijdje geleden, maar na een super gezellig camperweekend met Jens, Patty en Jule in 2021, gaan we nu weer eens op pad. Dit keer is ook Stig van de partij, hun zoontje die precies een dag scheelt met onze kleinzoon.

Rond half 5 vertrekken we uit Lommel richting Flevoland. We hebben een leuke camperplaats op het oog in Lelystad welke aan het Markermeer ligt. Het begin gaat prima, ondanks dat het zo druk zou zijn, maar in de buurt van Den Bosch komen we dan toch ook in de file.

Gelukkig voor ons is het na Den Bosch ook weer gedaan en kunnen we verder zonder oponthoudt doorrijden tot Camp & Surf Markermeer. Het is toch al kwart over 7 als we stoppen voor de poort van de camperplaats. Jeannette en Jens melden ons aan en even later rijden we de camperplaats op. We parkeren mooi naast elkaar vooraan met zicht op het Markermeer.

Als we ons installeren heeft Jeannette de ovenschotel al op staan en kunnen we onder het genot van een drankje rustig eten in het zonnetje. Na de afwas als de kids naar bed zijn drinken we nog gezellig wat en het is ook al middenacht geweest als we gaan slapen. Op het strand zit dan nog genoeg jeugd gezellig bij elkaar.

Zaterdag 24 juni 2023.

We zijn al op tijd wakker. Onze Geeske heeft zo’n hoge nood dat ze niet meer kan wachten en heeft in de mobilhome geplast. Dus Robert snel met haar naar buiten en Jeannette maakt de camper schoon. Ondertussen zijn de buren ook al wakker en schijnt het zonnetje al volop.

Na een wandeling met de hondjes, en een duik in het Markermeer is het tijd voor het ontbijt. Jens bakt pannenkoeken die er prima in gaan. Na de afwas en als alle is opgeruimd is het tijd om richting Bataviastad te wandelen.

Althans wij wandelen met de twee hondjes, en Jens en Patty gaan met de kids op de fiets eerst nog een stukje fietsen. We spreken af dat ze ons iets laten weten als ze ook bij de het winkelcentrum zijn. Zo gezegd zo gedaan en vertrekken we over de sluisen richting het outlet centrum.

Robert moet nieuwe t-shirts hebben dus het komt prima uit dat we naar Bataviastad gaan maar eerst nog even langs een reconstructie van de Batavia,  een Nederlands spiegelretourschip van de VOC uit de 17e eeuw. Niet veel verder lopen we de poort van het winkelcentrum binnen.

Nadat we wat nieuwe kleding voor Robert hebben gekocht is het tijd voor een eerste terrasje. Ondertussen zijn de anderen ook aangesloten en zitten we gezellig in het zonnetje met een drankje. Het loopt al tegen de middag en we besluiten dan ook om wat verderop bij de haven iets te gaan lunchen.

Voordat we richting de haven wandelen stoppen we echter nog eerst even bij de winkel van Samsonite. Aangezien we begin volgend jaar richting Vietnam willen kunnen we nog wel een koffer gebruiken. Zoals wel te raden is vertrekken we even later dus met een koffer richting onze lunchlokatie.

Bij de haven aangekomen zit de rest al op het terras bij de Rede. We schuiven aan en destellen wat te drinken en te eten. Na een prima lunch is het tijd om terug te gaan naar de camperplaats. Het wordt warmer en warmer dus tijd voor een duik met de sup boards.

Tegen de avond worden de barbeque’s boven gehaald en genieten we heerlijk onder de luifels en zicht op het Markermeer van de het eten en een drankje. Tegen een uur of elf is het tijd om te gaan slapen. Op het strand is het nog druk met feestende jongeren, maar daar hebben we gelukkig geen hinder van.

Zondag 25 juni 2023.

Ook deze ochtend bestaat het ochtendritueel uit een duik in het Markermeer met de hondjes. het is vannacht weer behoorlijk warm gebleven en ook in de ochtend is het al lekker warm. Het strand is in tegenstelling tot gisteravond helemaal leeg dus kunnen de hondjes heerlijk uitrazen.

In de loop van de ochtend wordt het drukker en drukker met dagjes mensen. Ook wij nemen nog even snel een frisse duik met de kinderen voordat we om twaalf uur de camperplaats af rijden. Omdat er geen voorzieningen zijn kunnen we niet lossen dus het vertrek gaat snel.

Op de weg terug stoppen we nog even in Vianen bij Utrecht om te lunchen. Jens heeft daar een pannenkoeken boerderij gevonden waar we dus een heerlijke pannenkoek eten. Dan is het echt tijd om terug te gaan naar Lommel. Het is tegen 16:00 als we thuis aankomen na een heerlijk warm en gezellig weekend,