2023 | Paasweekend in Zeeland

Het paasweekend staat voor de deur. De mobilhome is weer helemaal schoon na een weekend Ronde van Vlaanderen en we gaan dan ook weer op pad dit weekend. Deze keer samen met Tom en Veerle richting Zeeland. Veerle wil al heel lang eens gaan kijken bij de Delta werken en dit weekend lijkt ons een prima periode om dat te gaan doen.

Vrijdag 7 April.

Rond 18:00 uur rijden we naar familie De Kort. Ook zij zijn al bijna klaar en in vakantie modus. Nog even snel de juyiste locatie doorgeven en weg zijn we. Ondanks dat het paasweekend is en we bang waren voor lange files kunnen we zonder ook maar enig oponthoudt doorrijden tot Hoeven.

Vlak bij Oudenbosch hebben we een nieuwe camperplaats Mieke’s hof gevonden waar nog plaats zou zijn. Het is iets over zeven uur als we daar aankomen. We worden supervriendelijk ontvangen en krijgen een plak op het uitwijkveld. We horen dat voor het eerst sinds de opening in oktober men dit weekend helemaal vol zit.

Voor ons is het uitwijkveld prima, een verademing vergeleken bij vorige week waar we op een wei stonden tijdens de Ronde van Vlaanderen. Het feit dat we geen stroom hebben is voor ons geen probleem. Als we geinstalleerd staan lopen we nog even met de hondjes over de mooi aangelegde camperplaats en genieten van de aangeboden kop koffie bij de receptie.

Dan is het tijd om naar de mobilhome te gaan. Veerle heeft allemaal lekker hapjes voorzien en onder genot van een drankje vermaken we ons prima. Tegen negen uur doen we een poging om de Masked singer te kijken maar het internet werkt niet helemaal goed mee. Met horten en stoten zien we wel wie er ontmaskerd wordt maar helemaal vloeiend loopt het niet.

Zaterdag 8 April.

Na een heerlijk nachtrust stappen we op tijd ons bed uit. Het vaste ritueel wordt gevolgd en niet veel later zitten we met zijn vieren aan het ontbijt. Na het ontbijt gaan we alweer op pad. We willen dus naar Zeeland en hebben niks gereserveerd, dus moeten we op tijd zijn zodat we bij wat tegenslag wat langer kunnen zoeken naar een plekje.

Eerst nog even servicen en dan verlaten we de fijne locatie bij Mieke’s hof en trekken we richting Stad aan ‘t Haringvliet. Daar hebben we de camperplaats Jachthaven Atlantica op het oog. Als we na een drie kwartier rijden de jachthaven binnen rijden zien we nog twee vrije plaatsen waar geen pion staat. Mooi snel parkweren dus en dan maar gelijk aanmelden.

Helaas blijken alle plaatsen echter al gereserveerd maar gelukkig denkt men prima mee. Er wordt nog op een grasveldje wat geschoven met trailers en aanghangwagens waardoor we prima kunnen staan. Wat een service! Eenmaal geinstalleerd gaan we op pad om Stad aan ‘t Haringvliet te ontdekken. Dat blijkt een tegenvaller, buiten het wel leuke haventje is er verder eigenlijk niks te ontdekken qua terras of bezienswaardigheid. Tenminste wat ons interressant lijkt.

We besluiten dan maar een wandeling naar het verderop gelegen Middelharnis te maken. Robert en Jeannette zijn er al vaker geweest en die vinden dat wel leuk. Zo gezegd zo gedaan en nadat we de wandelschoenen aan gedaan hebben vertrekken we voor een wandeling van 7,5 kilometer langs het Haringvliet naar Middelharnis.

Zo’n anderhalf uur later staan we aan de haven van het plaatsje, we nemen plaats op het terras van Llev en genieten in de zon van een drankje en onze lunch. Daarna lopen we nog even de winkelstraat in om bij onze favoriete kaas en notenboer wat lekkers te komen en we stappen weer terug naar de mobilhomes.

Dit weekend wordt Parijs-Roubaix gereden waar we eerder ook al eens heen zijn geweest en vanmiddag is het de beurt aan de dames met als favoriet Lotte Kopecky. Helaas kan zij door een valpartij die status niet waarmaken maar zo in het zonnetje kunnen kijken naar de koers smaakt naar meer. Morgen maar eens kijken naar de mannen.

Tegen de avond eten we nog een soepje wordt er gedouched en duiken we allemaal vroeg ons bed in. De wandeling van zo’n 15 kilometer heeft goed zijn werk gedaan. Zowel wij als de hondjes zijn behoorlijk moe.

Zondag 9 April.

Vandaag trekken we door, eindoel is Yerseke. Via de Brouwersdam waar het natuurlijk weer vol staat rijden we naar Neeltje Jans. Veerle wilde altijd al eens een keer de Deltawerken van dichtbij zien dus stoppen we daar even.

Iedereen is toch wel onder de indruk van hoe het een en ander is gebouwd en zeker als je ziet hoeveel water er doorheen gaat. Helaas mogen de hondjes niet mee binnen dus besluiten we om door te rijden naar Yerseke.

Niet veel later, zo rond half twaalf parkeren we op camperplaats Zaetepolder. ook hier zijn Robert & Jeannette al eerder geweest. Er is nog plek genoeg al staan er toch nog redelijk wat mede campergenoten.We parkeren mooi helemaal achteraan zodat we uitzicht hebben over de wie en zodat de hondjes mooi vrij kunnen ravotten.

Omdat rond twee uur de uitzending van Parijs-Roubaix start besluiten we om gelijk maar richting de Oesterbanken te wandelen en daar te lunchen. Bij Oesters & Bubbels vinden we een prima plek buiten op het terras in het zonnetje met uitzicht over de oesterbanken. Op aanraden van Robert en Jeannette worden er twee proeverijen besteld, met voor de mannen een biertje en de dames een fles cava.

Alle vier genieten we van het prima eten en voldaan trekken we twee uur later terug naar de camperplaats, althans Robert en Tom doen dat, de dames wandelen nog even naar de haven en doen nog een terrasje. Tegen de tijd dat ze terug komen zitten de mannen al uitgebreid, lees onder het genot van een Duvel, te kijken naar de koers.

Toch hebben de dames nog een verassing bij, namlijk wat verse oesters. Deze worden snel open gemaakt door Robert en soldaat snel gemaakt. in de finale van de koers wordt het spannend. zowel Wout van Aert (Tom’s favoriet) als Mathieu van der Poel (Roberts favoriet) zitten nog vooraan. Jammer genoeg rijd Wout lek waardoor de rode loper lijkt uitgerold voor Mathieu. Deze rijd dan ook solo over de finish op de wielerbaan in Roubaix.

Tegen de avond na de koers genieten we nog van een heerlijke kaasplank en besluiten we al vroeg naar bed te gaan. Het was weer een mooie dag geweest.

Maandag 10 April.

We doen rustig aan vanochtend. De dames verzorgen een prima paasontbijt met eitjes, warme broodje en zalm. Vandaag moeten we terug naar huis maar we willen onderweg nog wel een stop maken. We besluiten dan om dat te doen bij La Trappe in Berkel-Enschot. Daar zijn we al eerder geweest na een concert van U2 maar momenteel hebben ze een nieuw biertje dus waarom niet even proeven.

Op de website zien we dat de proeverij pas om 12:00 uur opent dus besluiten we binnendoor te rijden vandaag. Een mooie route, waar Robert denkt dat hij Mathieu van der Poel nog ziet uitrijden in Huibergen, zorgt ervoor dat we rond half 1 parkeren bij Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven waar het proeflokaal van La Trappe zich bevindt.

Uiteraard proeven we de nieuwe La Trappe Tripel Traditionair en pakken we alle vier een hamburger als lunch. ALs laatste worden er nog wat inkopen gedaan in de shop en dan is het hoog tijd om richting huis te trekken. Het is alweer half drie geweest als we thuis aankomen. Een ervaring rijker. Nu uitkijken naar onze voorjaarsvakantie waar we richting Baskenland willen gaan.