Dag 04 | Champagne, of toch niet?

Zaterdag 20 mei.

Na een prima nacht worden we toch alweer op tijd wakker. De camperplaats is in tegenstelling tot gisterochtend drukker bezet. Drie mobilhome’s en toch zeker 8 tenten staan op de wei. Rustig doen we deze morgen ons ding. Er is alleen even stress als Jeannette had handtas kwijt is met daarin de camper sleutels.

Na even logisch nadenken komt ze er achter dat hij waarschijnlijk nog in de wc van het thuis cafe moet hangen waar ze gisteravond nog is geweest. Gelukkig klopt dit en kunnen we rond 10 uur afscheid nemen van de familie Dexel en vertrekken we naar het zuiden.

Via de A73 en de A2 gaan we via Maastricht richting Luik. Daarna door naar Charleroi. In de buurt van Huy is het dan alweer tijd voor onze lunch, we stoppen op een Park4Night plek een kopje asperge soep met een boterham. Zoals meestal tijdens dit soort reis dagen is het veel rijden en zitten in de mobilhome. Maar ok je moet wat om naar in het zuiden te geraken.

Eenmaal bij Charleroi gaat het verder richting Reims. We kiezen er deze keer voor om geen tolwegen te nemen en heerlijk rustig binnendoor te reizen. Dit heeft wel als nadeel dat de meeste wegen dan ook niet van beste doen zijn.

Zodra we in de buurt van Reims komen vinden we het genoeg geweest voor vandaag. Jeannette kiest een camperplaats uit in Beaunay in de buurt van Épernay bij een champagne boer waar je ook heerlijk kan proeven. Als we parkeren bij Ferme de Bel-Air en op zoek gaan naar de proeverij volgt de grote teleurstelling, De boer is gestopt met zijn proeverij.

Gelukkig kunnen we nog wel overnachten daar en daar doen we dan ook. Na een korte wandeling met de hondjes in het plaatsje zien we dat het verder ook niks voorstelt. Wel pakken we nog even snel een geocache mee maar dan gaan we snel terug.

Heerlijk tussen de champagne velden met en fantastisch uitzicht erop nemen we plaats voor de camper. Onze reis naar de golf van Biskaje is nu echt begonnen.