Dag 05 | Rocamadour

Zondag 21 mei 2023.

Tijdens het ochtend ritueel als we willen douchen stopt de pomp er ineens mee. Sterker nog alle stroom in de cabine is verdwenen. Na wat onderzoek lijkt het er in eerste instantie op dat er iets met de accu is. Zodra we de motor starten werkt alles wee naar behoren.

We besluiten gewoon verder te rijden richting zuiden. Het is zondag en bijna alles is gesloten dus kijken we morgen wel naar een eventuele dealer om wat onderzoek te laten doen. Zo gezegd zo gedaan, rond negen uur laten we de champagne velden achter ons en gaan verder zuidwaarts.

Als we na een goed uur rijden ergens moeten tanken merken we dat zodra we de motor uitzetten alle stroom nog steeds weg is. Jammer maar helaas, we moeten verder. Als het tijd is voor de lunch heeft Jeannette weer een leuk rustig plaatsje gevonden. Het is wel even onverhard rijden maar dan heb je ook wat.

Tijdens de lunch merken we ook dat de stroom het weer blijft doen, vreemd maar ok. Alleen maar beter voor ons. We eten weer lekker een soepje en spelen even met de hondjes onder een heerlijk zonnetje. Als de lunch weer binnen is en de hondjes uitgeraasd gaan we verder.

Al snel na het vertrek stuurt de navigatie ons de A20 op. Een gewone snelweg maar geen tol. Prima voor ons want we willen nog een stuk zuidelijker geraken vandaag. Als we in de buurt van Limoges komen ziet het er dreigend uit, een harde regenbui is ons doel. Gelukkig ook maar want de vooruit was ondertussen een behoorlijke begraafplaats geworden.

Met een schone ruit parkeren we aan het eind van de middag op Parking Rocamadour. Een plaats die Jeannette had gevonden. Een bedevaartplaats waar het stadje gebouwd is op een rots. Als we staan geparkeerd wandelen we het pad af naar beneden naar het dorp.

Het dorp is zoals te verwachten vrij toeristisch maar rond deze tijd al wel lekker rustig. We genieten van het uitzicht en drinken wat op het terras van Hôtel Beau Site Notre Dame in het dorpje. Na een stevige klim weer omhoog merken we dat alles nog werkt in de camper. Totdat we wat water pakken voor de honden.

Toch maar weer eens verder zoeken en ja hoor we vinden een zekering van 50A die door is gebrand. Nu hebben we allerlei soorten reserve bij maar deze helaas niet. Morgen dus op zoek. Na een heerlijke tapas voor de mobilhome houden we het voor gezien. Zonder stroom of stromend water gaan we de nacht in. Hopelijk is het morgen verholpen.