Dag 06 | Golf van Biskaje

Maandag 22 mei 2023.

Na een nacht zonder stroom worden we wakker in Rocamadour. Het had ook zeker zijn voordeel, het was heel donker in de mobilhome vannacht. Maar ok, als we wakker zijn is het tijd om te checken of alles nog werkt. We starten de motor en ja hoor alles functioneert weer naar behoren.

Vandaag dan maar verder naar het zuiden en op zoek naar een zekering van 50A. Onze eerste poging na een uur rijden bij de Brico haalt niks uit. Rare gezichten en een opmerking van ohh zo groot maken ons al bang. Een tweede poging in de buurt van Fumel als Robert gaat tanken draait ook op niks uit.

Maar de derde keer bij een Fiat garage brengt wel geluk. We moeten wel eerst even met de mobilhome langs komen omdat ze het niet vertrouwen, maar dan kunnen we na een kleine inspectie met twee zekeringen voor 5 euro verder. Alles werkt weer naar behoren.

Nu alles lijkt opgelost kunnen we gerust op zoek naar een lunch plek. Zoals altijd is dat een taak van Jeannette. ook vandaag stoppen we dan ook weer op een prachtige plek nabij Lavardac. Aan een watertje bij een waterval wat wil een mens nog meer.

Stella en Geesje weten het wel, zwemmen!!! Voordat we het in de gaten hebben liggen onze twee labradors al weer in het water. Gelukkig schijnt het zonnetje en zijn ze na een afdroog beurt snel droog. Maar de hint is duidelijk, we gaan verder richting de oceaan.

We kiezen voor Messanges, een plaats waar we vroeger met de tent al eens zijn geweest. Helaas is de CP niet echt ons ding en zoeken we iets anders. Een kleine 20 kilometer zuidelijker vinden we een plek in Seignosse. Na wat problemen met het aanmelden parkeren we tussen de bomen op een prima plek.

Gelijk maar even naar het strand. Een kleine 2 kilometer wandelen en we zien voor het eerst dit verlof de Golf van Biskaje. De hondjes vinden de grote golven prachtig en rennen enthousiast tussen de golfers de oceaan in.

Na een korte strandwandeling is het tijd voor een drankje in een strand bar. Onder een heerlijk zonnetje genieten we van ons biertje. Niet veel later wandelen we terug naar de CP, nog wat eten en wat drinken en de dag zit erop. Morgen dan toch echt naar Spanje!