Dag 07 | Jaizkibel in de mist

Dinsdag 23 mei.

Voor het eerst deze vakantie zijn we wat later wakker. Geen probleem want we willen toch maar zo’n 80 kilometer rijden tot net over de grens. We hebben daar een camperplaats gevonden boven op de Jaizkibel met uitzicht over het stadje en de Atlantische oceaan.

Rustig aan doen is dus het motto, Een route langs de kust, nog even boodschappen doen that’s it. Tijd genoeg. Het is dan ook al rond 10 uur als we even gaan servicen en dan vertrekken. We rijden door de kleine dorpen langs de kust en af en toe zien we van die prachtige stranden tussen de rotsen. Een genot om te rijden.

Omdat we verwachten dat de boodschappen in Spanje goedkoper zullen zijn wachten we tot over de grens met het zoeken van een supermarkt. Helaas voor ons want bij die ene die we nog tegen komen kunnen we niet parkeren., Dan maar zonder boodschappen, we zullen wel overleven.

Net buiten het plaatsje Irun start de klim naar de Jaizkibel. Een pittige klim en het valt op dat we eigenlijk geen fietsers tegen komen. Wat we wel tegen komen is mist. Hoe dichter we bij de top en camperplaats komen hoe mistiger het word. ook de wind laat zich behoorlijk voelen en als we op de top zijn zien we geen 100 meter ver.

Toch maar even naar buiten, we wandelen wat rond en besluiten maar wat te lunchen en dan toch maar verder te rijden. De weersvoorwachting is nu niet dat het snel beter zal worden. We vinden nog een leuke plek bij een het provincial park Garaio.

Onderweg daar naar toe stoppen we dan toch nog even bij de Mercadona in Adoain en dan is het in een ruk door naar onze overnachtingsplek. Als we aankomen is het in ieder geval droog en af en toe schijnt zelfs het zonnetje.

Gelijk maar maar even de benen strekken. Een mooie wandeling langs het meer waar Stella en Geesje uiteraard moeten zwemmen. Zeven kilometer later nemen we nog even buiten plaats bij de mobilhome, het is niet koud dus dat is best te doen. We eten iets en plannen onze route voor morgen. We gaan naar Portugal, daar schijnt het weer goed te zijn.