Dag 08 | Portugal

Woensdag 24 mei.

Het heeft de hele nacht geregend, ook als we wakker worden horen we de druppels nog het dak vallen, Brr niks voor ons, dus nadat Robert de hondjes heeft uitgelaten vertrekken we naar hopelijk zonniger oorden. Apple Maps stuurt ons weer over de snelweg, geen tol, richting Burgos en dan naar Valladolid.

Vlak voor die laatste heeft Jeannette weer een leuk plekje gevonden aan een watertje bij een mooi oude brug. Het is niet zo mooi als die van twee dagen geleden in Lavardac maar prima voor een verlaat ontbijt cq vroege lunch.

Uiteraard moeten onze labradors weer even nat worden en nemen dan ook even een plons in de rivier. Als we weer verder gaan zijn we de snelweg beu. We stellen in dat we geen snelwegen meer willen en dat gaat de eerste 30 kilometer goed. Dan vind de navigatie het genoeg en besluit dat de vierbaansweg noodzakelijk is.

We laten het er maar bij, het zonnetje is doorgebroken en we willen wel naar onze eerste locatie in Portugal. Zodra we de CP oprijden in Bragança zien we dat het al redelijk druk is. De bovenste terrassen zijn al volzet. Gelukkig is er beneden nog plaats en laten wij dan nu de mooiste plek vinden.

Eenmaal geïnstalleerd is het tijd om eens op verkenning uit te gaan. We gaan op zoek naar het centrum en nemen plaats op een terras. Onder en heerlijk zonnetje drinken we iets voordat we terug wandelen richting kasteel. Binnen de muren zit namelijk een restaurant wat al jaren een vermelding heeft in de Michelin gids en nog betaalbaar schijnt te zijn.

Tot onze verbazing kunnen we nog reserveren voor vanavond en dat doen we dus maar gelijk. Terug bij de mobilhome genieten we in de zon nog van een drankje en de rust voordat we om 19:00 uur richting Tosca do ZéTuga gaan. We bestellen het 5 gangen diner met een flesje wijn en hebben een heerlijk avond.

Ook het afrekenen viel goed mee dus wel voldaan en na een prima dag duiken we ons bed in.