Dag 10 | Playa de Las Catedrales

Vrijdag 26 mei.

Het heeft zowat de hele nacht geregend. Als we wakker worden na een hele stille nacht is het nog steeds nat buiten. Een snelle blik op de weer app doet ons besluiten om vandaag richting de kust te rijden. Daar zou het weer beter moeten zijn.

Eenmaal weer op weg over de binnenwegen zien we steeds meer wandelaars. Deze kruisen onze weg op hun pad naar Santiago de Compostela. Echt om de 100 meter zien we ze stappen, vele alleen maar ook mensen in groepen of met een hond.

Als dan ook onze hoofdweg nog eens is afgezet moeten we over de smalle wegen van de Camino de Santiago. Soms vervelend omdat deze mensen dan aan de kant moeten maar ook mooi door de vele duimen omhoog en begroetingen over en weer. Respect voor deze mensen zeker omdat het vandaag nog steeds regenachtig is.

Opeens wordt het dan wel erg smal en moeten we draaien. Hiermee nemen we dan ook afscheid van de route en gaan we verder onze eigen weg richting de kust. Na nog even te hebben getankt en boodschappen te hebben gedaan komen we aan op de camperplaats cq parking bij Playa de Las Catedrales.

Snel naar het strand want we zien nog mensen wandelen, en ja als het vloed is kun je dat niet meer. Op het strand zien we de pracht van de grote rotsen die uit het water steken en de kracht van het water wat er tegenaan slaat. Helaas staat er al teveel water om de mooie bogen achter elkaar te bezichtigen maar ook de rest is mooi.

Als we even later weer boven op het terras wat drinken ziet Jeannette op Google dat het pas over ruime een uur eb is, dus het water is nog aan het zakken in plaats van al aan het stijgen. Robert gaat snel even de schoenen van ons beiden omruilen voor slipper en we dalen weer af naar het strand.

Nu wel kunnen we naar de mooie bogen wandelen. Wat een geluk. We kijken onze ogen uit en genieten van dit prachtige schouwspel. Als we alles gezien hebben is het tijd om verder te gaan, hier mag je niet overnachten en eerlijk gezegd vinden we dat ook niet echt erg,

Nog even snel de wc legen bij een supermarkt, velen hebben hier servicepunt, en dan op naar een camperplaats aan een mooi strand. Weer een topper gevonden door Jeannette. Als we daar aankomen zijn we de enige. Dit kan te maken hebben met de harde wind die er staat maar voor ons is dat geen probleem.

We wandelen nog wat rond en al snel duiken we de mobilhome in. Wat later komen er nog wat camperbusjes bij, voornamelijk van surfers die morgen hier waarschijnlijk willen gaan surfen.