Dag 11 | Cudillero & Llastres

Zaterdag 26 mei.

De wind is vannacht gaan liggen en we wakker worden van de eerste surfers die op weg naar het strand zijn en de auto rondom ons parkeren. Vanuit ons bed met de gordijnen omhoog zien we ze even later op hun bord de golven trotseren. Is er een mooiere manier om wakker te worden?

We doen rustig aan, genieten van ons zicht en ook Stella en Geesje hebben een nieuwe kameraad in de vorm van een jonge herder die bij een van de mobilhomes hoort met twee meiden die hier ook geslapen hebben. Nadat ze zijn uitgeraasd en wij alles hebben opgeruimd is het tijd om te vertrekken.

Ook vandaag rijden we weer een stuk langs waarschijnlijk een van de vele route’s van de Camino de Santiago. Ook nu weer veel wandelaars maar toch niet in die hoeveelheid als gister. Tegen het eind van de ochtend parkeren we dan aan de haven van Cudillero.

Het dorp staat vermeld als een van de 30 mooiste dorpen van Spanje. Het zijn allemaal gekleurde huisjes die tegen de rots zijn aangebouwd. Zodra we vanuit de haven richting het dorp wandelen zie je de prachtige gekleurde huisjes al liggen.

Omdat het nog vroeg is, is het ook nog niet zo druk, de terrasjes zijn nog leeg en we besluiten eerst maar eens rond te wandelen. Het blijkt behoorlijk wat klimmen en dalen te zijn maar zeker meer dan de moeite waard. Uiteraard drinken we nog iets op een van de langzaam voller rakende terrasjes voordat we terug onze Hymer gaan om verder te trekken.

Volgende stop is Gijon, we hebben daar een camperplaats dicht bij de stad gevonden die ons wel iets lijkt. Nu is het voor een stads camperplaats ook een prima plek echter voor het eerst dit verlof is een plak volzet. Helaas maar we moeten op zoek naar iets anders. Dat is aan Jeannette wel besteed en zij heeft al snel iets nieuws gevonden.

Een drie kwartier later arriveren we op CP Parking Lastres. Op het eerste zicht niets bijzonders maar volgens Jeannette moeten we naar het dorp iets verderop. En inderdaad ook hier weer een mooi dorp tegen de rotsen gebouwd net als Cudillero echter niet zo mooi van kleur.

Toch blijft het een een gezicht en na een wandeling door het dorp en de haven nemen we plaats op het terras bij Bar El Puerto. We bestellen een biertje en wat te eten, heerlijke verse coquilles voor Robert en Vongole voor Jeannette.

Na een pittige klim terug naar de camperplaats nemen we nog even plaats voor de camper. Nog een drankje en een hapje en we komen de avond prima door.