2019 | Dag 10. Whistler

Dinsdag 03 september 2019

Vandaag mogen we de lange rit langs Carpenter Lake naar beneden doen. Dus eigenlijk bijna 100km over dezelfde weg terug naar de bewoonde wereld. Helaas worden we niet uitgezwaaid door onze vriend de beer. Waarschijnlijk toch echt verjaagd door het vuurwerk. Dan maar vertrekken zonder afscheid te nemen. Gelukkig komen we langs het meer nog wel de verschillende arenden tegen. Ook zien we iets als een vos oversteken, het is helaas niet duidelijk wat het nu was. Nadat we onze route naar beneden hebben gehad gaan we verder richting Whistler. We gaan over Duffy Lake Road door Duffy Lake ProvincialPark en Joffre Lake Provincial Park. Onderweg zien we nog een coyote.

Als we in Whistler aankomen is er al een kamer klaar bij Summit Lodge. We parkeren de auto in de garage en brengen alle koffers naar de kamer. Dan is het tijd om het centrum te verkennen. Al snel blijkt dat het een echt toeristendorp is waar sport hoog aangeschreven staat. In de winter zal het hier vol zitten met skiers, in deze periode hebben de down-hillers de overhand. Het stikt er dan ook van de mountainbikers. Deze kunnen zelfs met de skilift omhoog om dan via bergpaden af te dalen. Het aantal mensen met krukken of gipsen benen zijn dan ook talrijk.

We zijn al snel uitgekeken in het dorp en gaan terug naar de kamer. We spelen een yahtzee marathon en halen tussen door wat te eten, kip van de KFC en taco’s.

Daarna is het op tijd naar bed, morgen er vroeg uit om richting Vancouver Island te gaan.