2019 | Dag 9. Een beer voor ontbijt

Maandag 02 september 2019

Om half acht deze ochtend schrikken we wakker. Hoorden we nu buiten iemand beer roepen? In onderbroek en pyjama schiet iedereen het balkon op. Op het grasveld onder het balkon zien we inderdaad een zwarte beer lopen. Door de vele mensen die op de verschillende balkons staan te kijken loopt de beer heen en weer tussen het water en het hotel. Na een paar minuten schieten de mensen van het hotel in actie en jagen de beer weg het bos in. Wat een heerlijke manier om wakker te worden. Als we even later aan het ontbijt zitten zien we de beer nogmaals terugkomen maar hij wordt snel weer het bos ingedreven door de staf.

Dan maar een wandeling maken in het bos, we lopen een trail van zo’n 5 a 6 kilometer. In het begin zijn sommige toch wat zenuwachtig, maar we komen geen beer meer tegen. Wel een elk maar die maakt zich snel uit de voeten.

Terug bij Tyax Lodge nemen we plaats op het terras en drinken we op de mooie wandeling, we bestellen gelijk wat tapas zodat we gelijk de lunch hebben gehad. Dan is het tijd voor wat watersport. Bij het hotel kunnen we gebruik maken van kano’s, kayak en subs. Alle drie worden ze uitgeprobeerd op het meer voor het hotel. Met wat zwemmen en het zien opstijgen van een watervliegtuig voor onze neus is het toch weer een schitterende dag. Alleen voor Robert eindigt hij wat in mineur, tijdens het subben verliest hij namelijk zijn Oackley zonnebril. Na het “sporten” duiken de dames nog even in de spa en hot tube, terwijl de mannen het terras opduiken voor een jug beer.

Voor het diner is het nog even rusten op de kamer. Als we wat later even op het balkon staan zien we onze vriend de beer weer verschijnen. We zijn zelf al niet meer zo bang van de beer en besluiten om naar buiten te gaan en hem proberen wat dichter te benaderen. De beer is echter nog veel banger voor ons dan wij voor hem. Zodra hij ons in de gaten krijgt gaat hij er vandoor. Dan maar aan tafel voor het avond eten. Ook daar worden we weer vergezeld door de beer, totdat de staf hem weer verjaagd.

Gelukkig voor de gasten geeft de beer niet snel op. Hij verdwijnt pas echt als de staf met de quad en vuurwerk het achterna gaat. Wij genieten dan al lang van ons diner. De avond word afgesloten met een partijtje darts.