2019 | Dag 11. Vancouver Island

Woensdag 04 september 2019

Het zal een van de eerste keren zijn geweest deze vakantie dat we worden gewekt door de wekker. Half zes moeten we eruit. Het is toch anderhalf uur rijden naar Horseshoe Bay waar we de ferry op moeten naar Nanaimo op Vancouver Island. Ruim op tijd arriveren we bij BC Ferries en nemen plaats in de rij. We moeten toch nog wel een half uur wachten voordat we aan boord mogen maar dan vertrekt de boot toch richting het eiland.

Onderweg na een bak koffie, thee of choco en verschillende boom stammen in het water die voor een of andere walvis, zeehond of orca worden aangezien gaan we richting sundeck. Halverwege spot Gwennie in de verte iets, we zien inderdaad water omhoog spuiten dus gaan we er vanuit dat het een walvis zal zijn geweest. Dan moeten we toch even terug komen op ons verhaal van gister. De winnaar van de yahtzee marathon is namelijk een beetje teleurgesteld dat hij niet vernoemd is. Dus bij deze proficiat Johan!!!

Als we aan wal gaan op Vancouver Island is het nog zo’n 200 km naar Tofino. Het eerste stuk door de stad lukt het iedereen nog wel om wakker te blijven, maar eenmaal weer tussen de bomen en bergen doen de meeste wel een powernap, met uitzondering van Veerle die doet alleen maar haar ogen dicht. Rond een uur of twee komen we aan bij Middle Beach Lodge. Gelukkig zijn de kamers al klaar en kunnen we inchecken. We boeken gelijk een whale watching tour voor morgen en drinken onze blikjes Kokanee die we nog over hebben, daarbij een zak chips en we hebben onze lunch gehad.

Vanaf het terras bij het hotel hebben we een mooi uitzicht op de noordelijke stille oceaan. Onder ons ligt een mooi zandstrand en natuurlijk moeten we daar even overheen wandelen. Dan pakken we de auto richting het centrum van Tofino, een leuk dorp aan het water, we zetten ons op het terras van The Hatch Waterfront pub om iets te drinken en, de ondertussen bijna standaard geworden, nacho’s te eten. Ondertussen wordt de tenniswedstrijd van Elise Mertens op de voet gevolgd.

Als we toch wel wat honger krijgen wordt het tijd om iets te gaan zoeken voor het avond eten. Bij Big Daddy’s, wat we in gedachten hadden, is geen plaats meer dus moeten we op zoek naar iets anders. We rijden terug met de auto en zien onderweg nog een beer oversteken. Toch maar weer mooi mee genomen!! Iets verderop stoppen we bij The Wildside grill. Hier wagen Tom en Robert zich aan de Pulled Pork Poutine een echt Canadees gerecht van friet met pulled pork en kaas, Lekker maar veel te machtig. Als toetje volgt nog een ijsje en dan gaan we terug richting Middle Beach. Tijd om de zonsondergang te gaan bekijken.