Dag 12 | Picos de Europa

Zondag 28 mei.

Vandaag zijn we weer op tijd eruit. Jeannette de weervrouw heeft gisteravond in haar weer app gezien dat het vanochtend nog droog zou zijn in Parque Nacional Picos de Europa. Vanmiddag gaat het regenen maar goed genoeg voor ons om toch die kant op te gaan.

Tijdens de ochtend wandeling met de hondjes valt het Robert toch wel op dat er heel wat mobilhomes zijn bijgekomen gisteravond. We staan hier nu met zo’n kleine 20 voertuigen. Na het ontbijt zijn we toch nog een van eerste die vertrekken, het zonnetje schijnt heerlijk.

Het is een 35 kilometer rijden naar de plek waar onze route door het nationaal park zal beginnen, maar dat is al veelbelovend. We rijden behoorlijk omhoog en de uitzichten over de strandjes beneden aan de kust is prachtig. Als we dan aankomen in Cangas de Onis start onze route.

Jeannette is de navigator van dienst maar de route is eigenlijk heel simpel. We volgen de N625 in zuidelijke richting. Eerst door een diepe kloof later weer omhoog over de toppen van de bergen. De eerste grote waterval krijgen we te zien en schitterende uitzichten.

Als we aankomen bij het stuwmeer Embalse de Riaño en wat rondwandelen komen we tot de ontdekking dat dit dorp een aantal jaren terug nog onder in het stuwmeer lag. Het dorp is dus eigenlijk opnieuw gebouwd omdat het meer er moest komen.

Rond lunchtijd parkeren we ergens op een mooie Park4Night spot. In de verte zien we de eerste donkere wolken en horen we al gedonder. De eerste druppels vallen en als we aan het eten zijn worden we nog verrasts door de boer die met zijn kudde koeien en kalveren de berg op komt wandelen over de gewone weg.

Nadat de lunch is gedaan en de koeien voorbij zijn, rijden we weer verder de zon weer tegemoet. We rijden naar Comillas wat ook weer een van de 30 mooiste dorpjes moet zijn. Helaas zijn alle parkings vol en net op het moment dat we verder willen trekken zien we een leuke camping aan het water.

Voor het eerst deze vakantie staan we dus op de camping. Een prima locatie maar wel prijzig, 34 euro zonder stroom. We wandelen het dorp door en nemen een kijkje bij het door Gaudi gebouwde huis wat hier staat. Helaas vinden we de inkom, 7 euro pp, nogal prijzig en kijken we dus van ver af.

De terugweg naar de camping gaat langs het strand, we nemen plaats op een terras en eten en drinken iets. Daarna is het tijd om terug naar de mobilhome te gaan. Morgen willen we naar Bilbao.