Dag 13 | Bilbao

Maandag 29 mei.

Zodra Robert wakker is gaat hij met de honden naar de andere kant van de weg waar ook een gedeelte van de camping is. Daar zou ook een winkel zijn waar je eventueel brood zou kunnen kopen. Helaas is dat niet het geval. Maar niet getreurd even later komt er een bakkers auto het terrein op en hebben we alsnog vers stokbrood.

Niet al te veel later laten we Comillas achter ons, we zijn op weg naar Bilbao. Het is een 140 kilometer maar het schiet behoorlijker. Het is ongeveer half 11 als we voor de poort van Autocaravaning Kobetamendi staan. Het is wat druk en hectisch als Robert wilt aanmelden maar we krijgen alvast een plaats toegewezen en kunnen daarna inchecken.

We parkeren op de bovenste rij op plek 71. Het uitzicht op de stad is mooi maar uiteraard minder dan op de voorste rij. Deze plaatsen waren echter allemaal gereserveerd hoorden we. Na het inchecken horen we ook dat de honden helaas niet zijn toegestaan op de bus. Een snelle blik op Google leert ons dat dat een wandeling van zo’n 4 kilometer wordt.

Nu is vier kilometer best te doen echter is het op de heenweg een steile afdaling en dus moeten we dat later op de dag ook weer omhoog. Dus goeie schoenen aan en hup onderweg naar Bilbao. Onderweg valt het Robert ineens op dat het Guggenheim museum gesloten is op maandagen, wat een voorbereiding toch weer.

Omdat we toch al niet te veel hoop hadden dat honden mee het museum in ochtend is dat voor ons nu niet zo heel erg, maar toch jammer. Ondertussen zijn we al wel in de stad gereserveerd. In de buurt van het stadion van Athletic Bilbao stoppen we bij een eerste bar voor een koffie. Gelukkig hebben ze hier wel pintxos, iets waar Robert al de hele vakantie naar uit kijkt.

Als we verder wandelen komen we bij het Guggenheim museum. Het is vrij rustig maar dat zal wel normaal zijn op sluitingsdag. We bekijken wat stukken die buiten staan en ook het museum zal is de moeite. Dan wordt het tijd om het centrum maar eens in te gaan.

Bilbao is best een leuke stad, althans dat vinden wij. We wandelen heerlijk door het centrum en stoppen op verschillende plekken voor een drankje en versnapering. Als we weer in de buurt van het Stadion komen gaan we nog even op zoek naar de fan shop. Daar kopen we nog een tenue van Athletic de Bilbao voor onze Líon.

De weg terug is behoorlijk zwaar, behoorlijk wat trappen om omhoog te komen. Maar af en toe met een rust pauze arriveren we moe maar voldaan toch weer bij de mobilhome. Hier komen we tot de ontdekking dat het bier op is dus is het tijd voor Robert om weer terug naar beneden te gaan naar een supermarkt.

Met de elektrische vouwfiets is hij zo beneden maar met het bier in de rugzak is het omhoog toch nog behoorlijk afzien. Maar ook deze beproeving wordt doorstaan en zitten we heerlijk in de zon te genieten. Tegen de avond is de gehele camperplaats vol, er moeten al mensen getijgerd worden maar die mogen parkeren op de parking ernaast.

Als het langzaam donker wordt en de lampen in de stad beneden aangaan maken vele nog foto’s ook wij. Dan is het langzaam tijd om naar binnen te gaan. Bilbao was zeker de moeite waard!