Dag 14 | Domaine de Grand-Homme

Dinsdag 30 mei.

Al vroeg horen we eerste mobilhome’s al weer vertrekken. Ook wij willen niet te laat weg want we moeten we een stukje rijden vandaag. Tijdens het ontbijt vult Robert het water, dat kan hier want er is elektriciteit en water voorzien op elke plek, en dat alles voor de prijs van 15 euro.

Dan als het ontbijt binnen is nog even vuil water en het chemisch toilet legen en we zijn vertrokken. Het eerste stuk binnen door. Onze dochter is afgelopen week ook in Spanje geweest maar is haar souvenir voor een vriendin kwijt. Of wij nog even een kleurrijke mok willen kopen bij een souvenir shop.

Natuurlijk zijn wij de slechtste niet en gaan dus op zoek. Maar waar we ook kijken we zien niks of ze hebben geen mok. Pas bij de grens met Frankrijk slagen we erin om een mok te scoren. Het is ondertussen al middag en we hebben nog een eind voor de boeg als we naar de wijnboer willen in de buurt van Bordeaux. Maar eerst even lunchen net over de grens in Biriatou.

We kiezen ervoor om dan maar verder te gaan via snelwegen en het is dan ook al half 5 als we aankomen bij Domaine de Grand-Homme. We worden hartelijk ontvangen en zijn de enige die er vandaag staan. Voor ons geen probleem, het weer is prima, de omgeving rustig dus wat wil een mens nog meer.

Wijn proeven natuurlijk, maar daar wordt ook voor gezorgd. Een heerlijke witte wat voor Jeannette bijzonder is en een prima rode maar nog wat jong. Als we even later vragen naar de rode van 2012 dan wordt er een flesje open getrokken en we zijn maar wat blij. Deze is inderdaad veel beter.

Omdat ons Frans nu niet het allerbeste is loopt de communicatie af en toe met handen en voeten maar samen komen we er wel uit. we bestellen in ieder geval een doosje witte en een doos van die rode uit 2012. De fles die we hadden om te proeven blijft ook staan en die gaat toch bijna helemaal leeg.

Ook worden we uitgenodigd om gebruik te maken van het zwembad, iets wat Robert zich geen twee kaar laat zeggen. Hij neemt gelijk even een frisse duik. Jeannette, die net een douche heeft genomen, laat het aan zich voorbij gaan.

Als het later op de avond wat frisser wordt duiken we de mobilhome in. Het was een prima dag.