Dag 15 | Île de Ré

Woensdag 31 mei.

Als we wakker worden schijnt de zon al volop. We zetten de stoelen buiten en drinken een bak koffie in de heerlijke ochtend zon. We hebben alle tijd want vandaag hoeven we niet zo ver te rijden een ruime 200 kilometer maar tot net onder La Rochelle.

Vlak voor we vertrekken halen we nodig even de wijn op die we besteld hadden en nemen afscheid van de vriendelijke en gastvrije Bertrand. Het eerste uur rijden we door de vele wijngaarden van Bordeaux, een genot om te zien.

Rond de middag als we er een 100 kilometer hebben opzitten heeft Jeannette weer een pareltje gevonden voor de lunch. Bij het dorpje Clion hebben we een plek via Park4Night aan een riviertje aan een onverharde weg. Een schitterende plek waar de hondjes los kunnen rennen en zwemmen.

Na ons middagmaal trekken we verder naar de oesterboer die onze eindbestemming moet zijn. Deze vinden we in de plaats Angoulins. Als we aankomen lezen we al gelijk daar honden niet mee mogen naar de oesterboer. Ook krijgen we te horen dat we zover mogelijk moeten opschuiven omdat morgenvroeg om 8 uur een wagen grind komt lossen.

Voor ons reden genoeg om verder te gaan kijken. Gelukkig is er een paar kilometer verder nog een camperplaats. Echter deze is ook niet echt iets voor ons en dus gaan we verder kijken.We wegen vele opties af maar besluiten dan om naar Île de Ré te gaan.

Dat is een eiland waar we meer dan 30 jaar geleden ook al eens zijn geweest. Vandaag dus een mooie gelegenheid om het nog eens te gaan bekijken. We vinden een plek bij Les Amis de la Plage. Eenmaal als we staan wandelen we door het dorp en drinken iets op het terras.

s’ Avonds eten we iets bij een naast gelegen restaurant. Morgen gaan we verder naar Honfleur. Ook daar zijn we al eerder geweest.