2018 | Dag 15. Glen Afric

Dinsdag 06 februari 2018

Omdat we gisteren niet naar Glen Afric konden hebben we dat voor vandaag gereserveerd. We hebben een afspraak om 14:00 uur dus de hele ochtend hadden we vrij.

Een rustig ontbijt is het plan, helaas valt de stroom uit en zitten we zonder koffie, maar ook internet. Dan maar omkleden en in het zwembad..Het is al behoorlijk warm dus de afkoeling van het water is heerlijk. Rond half 12 als Master terug is beschikken we weer over elektriciteit. Een half uurtje later vertrekken we naar Glen Afric. Het is dezelfde route als gisteren dus jammer dat we dat gisteren niet konden combineren.

Aangekomen bij Glen Afric worden we al opgewacht door zebra’s. We zijn ruim op tijd dus nemen we plaats in het restaurant voor een snelle lunch. Snel blijkt in Zuid Afrika toch wel iets anders als bij ons. Net op tijd kunnen we afrekenen en lopen naar de receptie. Omdat Master voor ons heeft gereserveerd weten we niet wat ons te wachten staat. We krijgen de safari tour voorgeschoteld. In een open jeep rijden we het park in. Het blijkt dat Glen Afric een locatie is waar veel scene’s uit films worden geschoten. Ook de serie “Wild at Heart” schijnt hier opgenomen te zijn.

Glen Afric blijkt een klein park te zijn. Al snel zien we Gnoes, zebra’s en verschillende antilopen. Ook van die kleine zwijntjes lopen volop rond. Dan gaan we naar de grotere roofdieren. We zien de leeuwen en tijgers. Dan krijgt de gids een berichtje dat we richting de olifanten kunnen.

Hier begint het pas echt leuk te worden. Ineens zien we drie olifanten uit het bos komen met twee begeleiders. We stappen uit de jeep en lopen richting de olifanten. Ze zijn net in bad geweest en lopen constant met zand te gooien. We laten ze even hun gang gaan. Het doet toch wel raar als ineens zo’n olifant dan jou riching op komt. Robert kan er over meepraten. Hij schrok zich kapot nadat hij een foto nam en ineens de olifant op zich af zag komen. Hij duikt snel achter de anderen?

Even later komen we los en lopen zonder vrees richting de olifanten. Alhoewel Veerle en Gwennie krijgen het nog even benauwd als zij gesandwiched worden door twee olifanten. Toch zijn we weer in de wolken van wat we beleven. Dan gaan we weer terug richting de leeuwen. Hier blijkt dat Robert wel talenten heeft als leeuwen temmer. Een van de leeuwinnen volgt hem op de voet.

Terug bij het Guesthouse worden we al opgewacht door Marlies. We nemen plaats op het terras. Een Nederlands koppel uit Breda komt erbij, en er worden veel ervaringen en verhalen gedeeld. Een telefoontje naar Cees is genoeg, hij komt ook af. Het is weer een avond waar we nog lang over zullen napraten.