2018 | Dag 16. Pilanusberg

Woensdag 07 februari 2018

Nog een laatste safari. Om half 4 gaat de wekker want we willen op tijd vertrekken om zo vroeg mogelijk het park in te gaan. Ons is gezegd dat je dan de meeste kans zou hebben om de dieren te zien.

Vol goede moed vertrekken we bij Threebees. In de lucht zien we om de haverklap lichtflitsen, het bliksemt en het regent. De navigatie stuurt ons weer eens over binnenwegen. Een drama is het. Slechte wegen, slecht verlichte negers maken de rit niet gemakkelijk. Maar als iedereen is ingedut, uitgezonderd chauffeur Robert en copiloot Veerle, zien we drempel over het hoofd. Iedereen is gelijk weer wakker.

Iets over zes staan we bij de ingang van Pilanusberg. Opgewonden rijden we het park in, hier zit namelijk de gehele big five. Op goed geluk zoeken we onze weg in het park. Als snel zien we de eerste antilopen, aapjes, zwijntjes en zebra’s. Iets later roept Johan ,Olifant!!’ Het blijkt echter een neushoorn. Een vergissing die later ook nog door Robert wordt gemaakt.

We komen aan bij het restaurant midden in Pilanusberg, tijd voor een koffie. Al snel zijn we het er over eens dat het in zo’n groot park moeilijker is om beesten te vinden. Al iets minder gemotiveerd gaan we verder. Kilometer na kilometer zien we niets anders dan zebra’s, antilopen gnoe’s. Op eens ziet Veerle in de verte iets anders, het blijken buffels, nummer twee van de big five vandaag. Buiten nog jackel, wat rare vogels en uiteraard neushoorns!

Onze moed begint te zakken, Tom laat al zacht vallen dat het voor hem wel genoeg is. Dan gaat het snel, we zien een jeep met ranger en die blijven we volgen. Al snel zien we een nijlpaard en wat later staan er ineens 4 neushoorns voor onze neus op de weg. Het begint leuker en leuker te worden. Tijdens een plas pauze boven op een heuvel zien we ook de eerste giraffen.

Iedereen is weer wakker en gemotiveerd om dieren te zoeken. We zien nog nijlpaarden die opspringen in het water, en Johan heeft bijna een giraffe op zijn auto, ongelofelijk dat je zo’n beest niet ziet. Dan ineens stopt hij de auto, een paar meter achteruit en we zien eindelijk de eerste olifanten. Even later zien we een hele groep, we proberen die richting op te rijden en plots staan we midden tussen familie olifant. Wat een prachtige ervaring, van supergrote olifanten tot een baby van net een meter hoog.

Snel rijden we rond om ze nog te volgen, we zien nog wel andere olifanten maar de kudde zien we niet meer. Voldaan gaan we terug naar het restaurant om iets te eten. Tot onze verbazing staat pal voor het terras een giraffe en wat kudu’s, hoe veel mooier kan een locatie zijn om te eten.

Bij het restaurant hangt nog een kaart met daarop de plaatsen waar dieren gespot zijn vandaag. We besluiten nog de leeuw te zoeken maar op de plaats waar hij gezien zou zijn vinden we hem niet. We verlaten het park en gaan richting Sun City. We hadden er wel wat hoge verwachtingen van maar wat een deceptie was dat, we zullen er verder maar geen woorden over vuil maken. We zijn snel weer vertrokken.

De terugreis gaat een stuk vlotter, we besluiten de navigatie niet te volgen en zijn een stuk sneller terug bij het Guesthouse, tijd voor een lekker fris pintje! Iedereen is best wel moe na zo’n lange dag. We besluiten dan ook iets bij Kentucky Fried Chicken te gaan halen. Op tijd naar bed vanavond?