Dag 16 | Back to Honfleur

Donderdag 1 juni.

Het is vanochtend vrij fris op Île de Ré. We ontbijten dan ook binnen en vertrekken niet al te laat. Vandaag gaan we richting Honfleur en dat is een behoorlijk stuk rijden. Daar zijn we in 2019 ook al eens geweest en we wilden altijd nog een keer terug.

Dus als we klaar zijn verlaten we onze camperplaats en het eiland om gelijk flink wat kilometers te maken. Uiteraard stoppen we tussen de middag weer op een heerlijk rustig plekje aan een water in de buurt van Montbazon. Hier kunnen de hondjes even heerlijk uitrazen en zwemmen.

Daarna gaan we verder, de laatste 300 kilometer naar Normandie. Het is al 16:00 uur geweest als de aankomen in Honfleur. Bij het binnen rijden zien we rechts de mega camperplaats die we mooi links laten liggen. Wij gaan terug naar camping du Phare.

Gelukkig is er nog plaats en parkeren we onze mobilhome op ongeveer dezelfde plek als vorige keer. Na een grondige schoonmaakbeurt binnen, het was echt nodig na Île de Ré, wandelen we richting het centrum. Het is gezellig druk en aan de haven nemen we eerst plaats op het terras bij La Maison Bleue voor een Pastis en een pintje.

Hierna verlaten we het zonnetje en gaan we op zoek naar wat te eten. We willen niet naar hetzelfde restaurant als een paar jaar geleden dus gaan we maar een paar meter verder naar Restaurant La Lieutenance. Hier bestellen we heerlijk menu met een flesje Chablis.

Als we hebben afgerekend wandelen we terug naar de camping. Ondanks de vele kilometers was het toch weer een mooie dag.