Dag 17 | Rust in Honfleur

Vrijdag 2 juni.

Vandaag een dagje zonder rijden. We blijven heerlijk in Honfleur. Het is dan ook al 09:00 uur geweest als we wakker schieten. Als Robert de hondjes uitlaat staan er al heel wat mensen voor de receptie die nog niet open is. Even later blijkt dat deze daar staan voor de bakker die langskomt. Dus snel ook maar even een baguette halen.

De rest van de ochtend is het vooral rust, Jeannette leest rustig de krant op haar iPad terwijl Robert druk bezig is met het bijwerken van de locaties waar we zijn geweest, met instagram enz. Heerlijk zo’n relaxte ochtend. Rond half twee vinden we het wel genoeg, we gaan richting het centrum.

Eenmaal in het centrum vinden we bij de haven al snel een terrasje voor de lunch, een heerlijke Fruit de Mér plaat. Onder een heerlijk zonnetje genieten we van de oesters, kreeftjes en andere zeevruchten. Als alles binnen is gaan we verder langs de leuke winkeltjes die er zijn in Honfleur.

We moeten nog wat kado’tjes scoren en dat is best te doen hier. Af en toe een winkel in en dan weer een terrasje zo houden we het wel vol vandaag. Totdat we langs een winkel lopen genaamd Iris galerie. Hier maken ze een foto van je iris en die kun je dan op iets laten afdrukken.

Vooral de foto van twee ogen die in elkaar overlopen trekt ons wel en we maken dan ook een afspraak. Over twintig minuten moeten we terugkomen. Zo gezegd zo gedaan en niet veel later zijn we klaar. Onze foto zal worden opgestuurd.

Dan is het tijd om terug te gaan naar de mobilhome. We hebben geen zin meer om uit eten te gaan dus maken we wat hapjes voor de camper en genieten we van de rust.