2018 | Dag 17. Marlies

Donderdag 08 februari 2018

Onze laatste volledige dag in Zuid Afrika. Buiten op visite bij Marlies staat er niets op het programma. Voor het eerst hebben we afgesproken dat we uitslapen. Helaas hebben we dat niet doorgegeven aan het personeel. Om iets voor 07:00 worden we al bruut gewekt door het personeel van het Guesthouse. Wat een kippenhok is dat zeg. Alleen Johan en Gwennie hebben er minder last van, zij liggen dan ook beneden in een appartement.

Omdat we pas om een uur of elf hebben afgesproken bij Marlies besluiten we eerst maar ons potje vogelepiek af te maken. Tegen elf uur vertrekken we voor een koffietje naar Marlies. Ook zij woont in een urbanisatie in Pretoria, ongeveer drie kilometer van ons Guesthouse. Het duurt even maar dan hebben we het toch gevonden.

Marlies heeft er werk van gemaakt. Bij de koffie komt ze al met een soort Afrikaanse krentenbollen. Na een kop koffie word er al snel overgeschakeld naar een pintje en brandewijn cola. De oude verhalen en verhalen over het huidige leven In Pretoria vliegen over tafel. Ook Cees komt nog langs. Wat hebben we het toch goed hier in Zuid Afrika.

Robert mag al snel wat werk verrichten aan de laptop van Marlies. Maar dat kan de pret niet drukken. Alles is snel geregeld. Dan op naar onze ronde langs de Guesthouses van Cees. Niet te geloven wat hij hier in die jaren al heeft bereikt! We zien drie mooie Guesthouses.

Dan gaan we nog aperitieven bij Threebees. Als afscheid hebben we Cees, Yonee en Marlies vanavond uitgenodigd voor een etentje. We gaan eten bij O’Galito waar we eerder deze week al zijn geweest. Zoals al de hele week hebben we weer een supergezellig avond.

Na het eten nemen we afscheid. Morgen moeten we terug naar huis. Het was een supervakantie die we niet snel zullen vergeten. Cees, Yonee en Marlies hartelijk bedankt voor de gastvrijheid en de tijd die jullie voor ons hebben gemaakt!! We hopen jullie snel te mogen ontvangen in België!!