2019 | Dag 7. River Safari

Zaterdag 31 augustus 2019

Deze ochtend geen wekker, we zijn het zat om steeds overal te vroeg aan te komen. Vandaag staat een trip van 320 km richting Clearwater op het programma. Als we wakker zijn vertrekken Robert en Tom richting centrum om brood te halen. De rest zet alles klaar voor het ontbijt, spek met eieren vandaag. Als we klaar zijn met het ontbijt beginnen we met het inruimen van de auto, checken uit en gaan op weg naar onze volgende bestemming.

Nog voordat we Jasper uit zijn zien we al de eerste elk’en (je weet wel, van die grote herten) lopen langs de weg. Ondanks dat het vandaag regent dus een goede start. Opeens merkt Tom op dat we wel heel vroeg in Clearwater zullen aankomen. Het is al tien uur geweest en volgens de navigatie nog ruim 3 uur rijden. Toch geeft de navigatie dat we om iets over twaalf er zullen zijn.

Gelukkig komt Gwennie met de oplossing, we passeren vandaag een tijdzone, dus we gaan een uur terug in de tijd. Als we ruim 150 km onderweg zijn ziet Robert ineens een bald eagle (zeearend) in de boom. Dus hup de rem erop en terug. Iedereen ziet hem nu en de komende kilometers zien we er meerdere, maar niet alleen de bald eagle maar ook de osprey (visarend).

Onderweg zien we al kilometers lang borden met advertenties voor River Safari, grote foto’s van beren en boten. Onze interesse is gewekt. We stoppen en boeken een tocht. Met een soort van catamaran vertrekken we voor een tocht over Mud Lake. In het begin zien we nog wel een visarend maar de verdere tocht kenmerkt zich door mooie uitzichten over een fantastisch meer. Na een half uur komen we aan bij een stijger met jetstream boten.

Alvorens we overstappen gaan we eerst een stukje het bos in waar we weer een heerlijke waterval zien, daarna op de jetstream boot en snellen we met 50 km/u over een ondiep riviertje naar een viewpoint waar we een mooi zicht hebben op de gletsjer, de oorsprong van Mud Lake. Ook de terugweg met de catamaran kenmerkt zich door rust en mooie uitzichten.

Terug bij River Safari horen we van Arne (onze gids), een Belg uit Brugge dat vijf kilometer verderop nog een riviertje loopt waar je al het begin van de zalm trek kan zien. Uiteraard laten we ons dat geen twee keer zeggen en gaan gelijk die kant op om te kijken. En inderdaad, als we aankomen op de lokatie zien we in het snelstromende water de eerste zalmen tegen de stroom in zwemmen. Een heerlijk tafereel om te zien. Als we bij de auto zijn eten we de kip van twee dagen terug nog even op en gaan dan verder naar Clearwater Valley Resort.

Rond half 5 checken we in. Voor onze bungalows (als je ons kot van 4×5 zo kan noemen) nemen we plaats aan de picknick tafel en genieten van een pintje. De pret word alleen maar groter als Tom zijn sleutel breekt bij het sluiten van de deur. De eigenaresse van het park komt met een tang mee om te kijken of ze het afgebroken gedeelte eruit kan krijgen, en om Tom’s nipple te pitsen. Gelukkig voor Tom lukt het Johan om door op de deur te slaan het stuk eruit te krijgen, de deur kan weer gewoon gesloten worden.

Dan word het tijd om te gaan eten, langs ons resort hebben we een Beer & BBQ tent gezien. We moeten wel even wachten voordat we aan tafel kunnen maar dat is de moeite waard.

Op de terug weg naar onze bungalow zien we dan nog een kleine slang over de weg kruipen. Onze dag is weer top geweest!!!