2019 | Dag 6. Jasper Wildlife and Waterfall Tour

Vrijdag 30 augustus 2019.

Bij Jasper House Bungalows hebben we twee appartementen voor 4 personen. Johan en Gwennie slapen in de een en Robert, Jeannette, Tom en Veerle in de andere.
Omdat Johan en Gwennie dus plek genoeg hebben wordt de “woonkamer” omgebouwd tot onze verblijfplaats cq eetzaal. Deze ochtend hebben we afgesproken dat we om acht uur gaan ontbijten zodat we om negen uur klaar staan voor onze Wildlife and Waterfall tour.

Helaas voor ons worden we al vroeger wakker door het gekwebbel van een groep Indiërs die in de huisjes tegenover ons slapen. Als we echter om kwart voor acht al aankloppen bij de familie Baijens krijgen we te horen dat de kantine pas om 8 uur open is. Toch is alles prima geregeld, de tafel is gedekt en we kunnen gelijk aanschuiven. Tegen negen uur vertrekken we, Johan en Tom gekleed in hun nieuwe afrits broek, richting receptie. Waarschijnlijk waren de broeken twee voor de prijs van een, aangezien ze exact hetzelfde zijn, met uitzondering van de maat dan natuurlijk.

Onze gids is mooi op tijd, en er zit al een ander koppel in de bus. John, onze gids, moet nog langs een aantal andere locaties om mensen op te halen voordat we onze trip richting Maligne Lake starten. De eerste stop is bij Medicine Lake, een meer dat in het voorjaar nog bijna leeg stond, nu wij er zijn kunnen we dat haast niet geloven, een meer zo groot dat dat in een paar maanden zo vol kan lopen.

John heeft veel te vertellen over de omgeving, bij Medicine Lake zouden twee jonge bald eagle’s zitten, marmotten en een uil. Helaas voor ons zien we geen van allen. De enige opwinding die wij mee maken is dat Veerle haar GSM is gestolen, alhoewel dat denkt ze in eerste instantie. De rits van haar rugzak is open en de telefoon is weg. Al snel wordt dat terug gebracht naar dat haar telefoon nog in het appartement zal liggen.

Als we verder trekken richting het meer stoppen we op nog verschillende plaatsen waar den John altijd wild ziet, helaas voor ons is het zo’n dag, we zien helemaal niks. Zelfs niet Veerle haar GSM .Eenmaal bij Maligne Lake gaat iedereen uit onze bus verder met de boot, alleen wij mogen met onze gids mee op hike. De hike is echter niks meer dan een uitgezette trail die voor iedereen toegankelijk is. De trail is maar een paar kilometer lang richting Moose Lake, helaas geeft John aan dat er vaak meerdere Moose lopen. Dus wij zien er geen.

Den John is er zelf ongemakkelijk bij, maar ja dat is de natuur. Nadat we, behalve Veerle, een lekkere waffle hebben gegeten gaan we terug richting Jasper. Tot ergernis van John en ook ons zien we nog steeds geen enkel wild. Pas in het laatste gedeelte zien we een aantal Big Horn Sheep maar dat is helaas ook alles. Even verderop stoppen we nog voor een wandeling naar wat watervallen. Dat blijft toch nog steeds iets speciaals. We blijven er geboeid naar kijken. Dan zit de tour erop en worden we netjes weer afgezet bij Jasper House Bungalows.

Snel gaan we de appartementen binnen maar helaas geen GSM van Veerle. Dan maar eens vragen bij de receptie en ja hoor, de mobiel van Veerle is gevonden, ze had hem ‘s morgens gewoon op het bankje voor de receptie laten liggen. Tijd voor happy hour, in de bar/restaurant van jasper House bungalows betaal je tussen 16:00 en 18:00 maar 6 dollar voor een bier, uiteraard bestellen we er ook gelijk maar wat nacho’s bij. Veerle is echter zo gulzig dat ze de jalapeño over het hoofd ziet. Ze loopt helemaal rood aan. Omdat iedereen in een deuk licht daagt ze Tom uit om er ook een te proeven. De rest van de conversatie zullen we jullie besparen.

We drinken een paar pintjes, ook omdat dat er wat volgers zijn die vonden dat we dat te weinig deden, en besluiten dan gelijk maar om aan tafel te gaan en iets te eten. De avond wordt afgesloten met een potje regenwormen. Morgen vertrekken we richting Clearwater.