2019 | Dag 8. Naar het eind van de wereld

Zondag 01 september 2019

Vandaag staat er weer een reisdag op het programma. We gaan naar Tyax Lodge & Heliskiing. Volgens booking.com moet dat een sjiek hotel zijn. We moeten er wel bijna 400km voor rijden, en de navigatie geeft aan dat we er wel ruim 5 uur over zullen doen.

Als we wakker worden op deze heugelijke dag, tenslotte zijn Johan & Gwennie vandaag 30 jaar getrouwd, starten we met een koffietje voor onze bungalows. Niet veel later laden we de auto in, checken uit en vertrekken. We stoppen in Clearwater nog even om te tanken, kopen wat broodjes en gaan dan verder richting Gold Bridge. De route is mooi langs een rivier en met mooie vergezichten. We spotten nog wel wat wild zoals arenden en herten maar niks echt nieuws. Bij Kalmloops Lake stoppen we om ons ontbijt op te eten. Een parking met een schitterend uitzicht over het meer.

Langzaam trekken we verder langs rivieren en meren tussen de bergen. De laatste 100 km geeft de navigatie aan dat we er nog 2 uur over doen Als we dan ineens op onverharde wegen terecht komen dan begrijpen we dat het nog even gaat duren. Tientallen kilometers rijden we langs Carpenter Lake dan weer onverhard dan weer verhard. Het is geen straf om te doen want de natuur is prachtig. Het laatste stuk is echt in de middle of nowhere, maar dan eindelijk na zo’n 6 uur onderweg te zijn geweest, komen we aan bij Tyax Lodge & Heliskiing.

Een schitterend houten hotel aan een meer. Als we de receptie binnen lopen zien we al waarschuwingen dat er een zwarte beer in de buurt loopt. We checken in en als we de spullen op de kamers hebben gezet is het tijd voor een terrasje. We gaan naar beneden en bestellen iets te drinken en te eten.

Als we klaar zijn is het tijd voor de spa, sauna en hot tub. Lekker decadent lopen we met onze badjas voor het terras langs richting de spa. Na het Turks stoombad, de infrarood sauna en de hot tub gaan we terug naar de kamer. We spreken af dat we het aperitief bij Robert & Jeannette op de kamer nuttigen. Robert & Johan halen beneden een jug bier (een grote kan) en de dames gaan aan de de witte martini die we nog hebben meegenomen. Het duurt alleen nog even voordat Tom en Veerle zich bij de rest voegen .

Dan is het al weer tijd om te gaan eten. Johan en Gwennie trakteren op een aperitief ter ere van hun dertig jarig huwelijk. Ondanks dat het een vrij sjiek hotel is valt de prijs van het eten goed mee. Dit is echter zonder de reken kunsten van Christiaan onze ober gerekend. Hij rekent ten eerste 220 dollar (150 euro) voor een rode port van Robert, terwijl dit 14 dollar moet zijn. Maar ook de martini’s van de rest klopt niet. Al met al staat er bijna 250 dollar te veel op de rekening. Gelukkig dat we het goed hebben gecontroleerd.

De koffie erna doen we maar op de kamer, die is gratis. We lijken wel echte Hollanders.