2019 | Dag 2. Douglas Fir Resort @Banff

Maandag 26 augustus 2019

De jetlag werkte bij iedereen toch wel wat door. Allemaal zijn we tussen 4 en 5 uur wakker. Alhoewel er ook een wakker is geworden door het achteruit rijden van een camion, en dacht dat dit de wekker was.

Waar de meeste van ons dan de tijd doden door maar wat dichter tegen elkaar aan te kruipen, zijn er ook mensen die andere gaan bellen of ze roomservice willen.

Uiteindelijk zit iedereen ruim voor zeven uur aan het ontbijt. Een ontbijt waarvan we niet wisten dat we dat erbij geboekt hadden, maar uitstekend was.

Rond half 8 gaan we terug naar boven om onze spullen te pakken, uit te checken en vertrekken richting Banff. Dit zonder Tom en Veerle gerekend die niet meer op hun kamer komen. Een bezoekje aan de receptie bied uitkomst en even later vertrekken we alsnog richting de Rockies.

Kaarsrechte wegen brengen ons richting de bergen, het is een fantastisch uitzicht. Onderweg komen we ons eerste wild tegen, een dood hert langs de weg . Na iets meer dan een uur rijden komen we aan bij Douglas Fir Resort. Veel te vroeg want we mogen pas om 14:00 uur inchecken.

We besluiten dan maar om er op uit te trekken. Eerst naar Banff om wat boodschappen te doen bij de supermarkt, en dan trekken we door naar Upper Hot Springs en Banff Gondola. Buiten het uitzicht is het niet zeer bijzonder. Wat warm water bronnen die naar zwavel ruiken en een zwembad van 39 graden Celsius. Dan maar naar de gondel, er zijn echter zoveel mogelijkheden dat we besluiten eerst maar eens uit te zoeken wat we het beste kunnen boeken.

Door naar Bow Falls. Hier zijn we allemaal toch wel onder de indruk van de schoonheid van de waterval en de omgeving. We wandelen wat rond en de ene foto na de ander word genomen. Dit is wat we hadden gehoopt te zien in Canada!!

Na nog een kort bezoek aan Fairmont Banff Springs Hotel National Historic Site komen we erachter dat we nog geen terrasje hebben gedaan . We besluiten eerst de boodschappen terug te brengen en gelijk in te checken. Ons appartement is klaar en als we alles hebben ingeladen vertrekken we weer om iets te gaan drinken in Banff. We belanden bij St James’s Gate Irish Pub een mooie pub zoals we ze graag zien.

Op de terugweg stoppen we nog bij de liqour store om wat drinken in te slaan, en bij de supermarkt halen wat soep en kip voor vanavond. Terug bij het huisje eten we iets en gaan we op zoek naar nieuwe uitdagingen voor morgen. Om de eetlust nog wat op te wekken gaan we nog een kleine wandeling maken, alhoewel klein, het eerste gedeelte is behoorlijk dalen en klimmen. Omdat er nog een deel verder wil wandelen richting de Hoodoos besluiten Robert en Gwennie de auto te halen en hem achterna te rijden. Bij de Hoodoos, dat zijn speciale rots punten, hebben we een mooi uitzicht over de Bow river. Op de terugweg besluit toch iedereen om met de auto mee te gaan. Op naar de kip.

We sluiten de dag af met een potje yahtzee en rond tien uur gaan we naar bed.