2019 | Dag 1. Onderweg naar Galgary

Zondag 25 augustus 2019

Het was vroeg vanochtend, we hebben om 06:45 afgesproken bij familie De Kort. Jens Baijens en Shanti zijn zo aardig om ons naar Eindhoven te brengen waar we op de trein stappen naar Schiphol.

Mooi op tijd komen we aan op het vliegveld in Amsterdam. Daar is het wel even aanschuiven bij het inchecken van de koffers maar bij de handbagage en douane zijn we zo door. Daarna is het tijd voor een pre-flight drink en wat te eten. We stappen Murphy’s de Ierse pub binnen en bestellen wat. Als we ons tegoed hebben gedaan aan drank en spijs is het tijd om naar de gate te vertrekken. Gelukkig gaat ook daar gaat alles lekker vlot en vertrekken we richting Calgary.

Rond half twee lokale tijd landen we in Canada. We worden opgewacht door een cowboy die wel even een foto van ons wil trekken voor de boarding “Welcome tot Canada”

Op naar de douane, daar is het even wachten, maar daar zit Tom voor iets tussen. Als hij een WC ziet dan moet hij gelijk. Hierdoor staan we niet meer vooraan in de rij maar sluiten we achter aan. Iedereen kan zelf bij de self incheck door, alleen Robert en Jeannette moeten langs een douanier. Uiteindelijk zijn ze daar blij mee want zij krijgen wel een stempel van Canada in hun paspoort. Door naar de car rental om de auto op te halen. We zijn 2 uur te vroeg, of we even 90 dollar bij willen betalen. Uiteraard zien we dat niet zitten, en geven we aan dan maar even te wachten. Wel gaan we vast even kijken naar de auto en besluiten dan toch maar om een upgrade te nemen. Een Kia minivan, kost wel iets meer maar dan hoeven we niet de 90 dollar te betalen omdat we te vroeg zijn.

Tijd om naar het hotel te gaan, het is maar een paar kilometer en dan komen we aan bij het Ramada plaza. We checken in, brengen de koffers naar de kamer en gaan gelijk terug naar de bar om iets te nuttigen. Omdat het voor ons eigenlijk al middernacht is besluiten we eerst maar iets te gaan eten. Schuin tegenover het hotel vinden we een steakhouse “Cattle Baron”

We eten iets en besluiten daarna terug te gaan naar het Ramada plaza, het is genoeg geweest voor vandaag. Rond half zeven is iedereen op zijn kamer. Morgen naar Banff.