2019 | Dag 3. Inkt Pots

Dinsdag 27 augustus 2019.

Het ging vanochtend al wat beter met de jetlag. Het was al 07:00 uur geweest voordat de eerste onder de douche sprong. Na het dagelijkse ochtend ritueel van eten, pillen pakken en een bak koffie vertrekken we rond negen uur richting de Ink Pots.

De bedoeling is dat we vandaag een hike-trail lopen langs watervallen richting de Ink Pots. We zijn nog maar juist vertrokken of Jeannette geeft aan dat ze haar GSM is vergeten. Dus terug en Robert gaat binnen om de telefoon te pakken. Als hij hem niet kan vinden en dus maar eens het nummer belt, blijkt dat hij dus gewoon in Jeannette haar kontzak zit. Dus we vertrekken voor de tweede keer en nemen de Bow Valley Parkway. We hebben gelezen dat men daar regelmatig beren spot. Helaas zien wij er geen.

Als we aankomen bij de eerste parking zien we dat deze al bijna vol staat. We besluiten iets verder te rijden want we hebben gelezen dat er nog een parking is die rustiger zou zijn. Gelukkig is dat ook het geval. De auto wordt geparkeerd en we maken ons klaar om te gaan wandelen. Naar de Ink Pots is ongeveer vijf en een halve kilometer. Eens zien hoever we zullen geraken.

De start is prachtig, helemaal alleen in het bos, soms wel stijl omhoog maar voor iedereen prima te doen. Toch is iedereen wel alert omdat we misschien toch beren kunnen tegen komen. Die vrees wordt echter steeds minder omdat er wat dames hun territorium gaan afbakenen in het zij terrein, en iemand toch even een grote boodschap moet doen achter een boom. Geen beer die voor zijn plezier daar nog in de buurt komt.

Langzaam maar zeker komen we hoger en hoger zonder nog maar één iemand tegen te zijn gekomen. Dit verandert snel als we op de kruising aankomen waar het pad van de eerste drukke parking erbij komt. Omdat het toch al redelijk zwaar is geweest overleggen we of we door gaan naar de Ink Pots of dat we afdalen naar de upper en lower falls. Eensgezind besluiten we door te gaan, nog 2,7 km naar ons einddoel. We zijn toch alweer ruim een uur verder als we eindelijk de Ink Pots bereiken. Waar we onderweg al regelmatig naar gevraagd hebben, aan mensen die terug komen, komt uit. Het was zeker de moeite waard. We genieten van het uitzicht, de aparte watertjes met super helder blauw water waar bubbels uit de grond komen. De snelstromende rivier en het prima weer.

Toch moeten we ook nog terug naar beneden. Als we weer bij de kruising komen met het pad naar beneden nemen we de afslag richting de watervallen. Als we dan eindelijk bij de upper falls zijn blijkt dat we het mooiste toch voor het laatst hebben bewaard. Wat een genot, de ene waterval na de andere komen we tegen. Niemand raakte verveeld en we blijven foto’s trekken.

Helaas komt aan al het moois een eind. Als we beneden zijn moeten we nog een 1,5 kilometer langs de grote baan naar de auto. Moe maar voldaan stappen we in de auto en rijden we terug richting Banff. We stoppen in het centrum om nog iets drinken bij onze Ierse Pub. Omdat we toch wel honger hebben bestellen we gelijk ook maar wat chicken wings, nacho’s en brochettes. Dan nog snel langs de supermarkt om wat vlees voor de BBQ en wat drinken op te pikken en dan terug naar Douglas Fir Resort.

Iedereen is moe maar voldaan. Iedereen ploft neer op de stoel of bank. Terwijl de een gaat douchen kijken de anderen naar activiteiten voor de komende dagen. We komen uit bij een excursie naar de Athabasca gletsjer en een guided Jasper Wildlife and Waterfall tour.

Ok tijd om te eten, we hebben vlees meegenomen en tegenover ons appartement staan twee gas BBQ’s dus daar maken we dankbaar gebruik van. Het duurt niet lang en al het vlees is dankbaar binnen gewerkt.

We hangen nog wat op de bank en kletsen nog wat voordat we naar bed gaan.