2019 | Dag 4. Onze eerste beer @Lake Louise

Woensdag 28 augustus 2019.

Zeven uur, we hebben vandaag weer eens reisdag, alhoewel het maar een kleine 60 kilometer is wat we moeten doen tot Lake Louise. Na het ontbijt pakken we alles is de auto checken uit bij Douglas Fir Resort en gaan op pad. We nemen in plaats van de highway weer de Bow Valley Parkway in de hoop een beer te spotten.

Het eerste gedeelte is hetzelfde stuk als gister, mooi maar we zien geen wild. Pas tegen het eind van de Parkway zien we een mooi uitzichtpunt waar het vrij druk is. Uiteraard stoppen we hier en genieten van het uitzicht. Van de andere mensen begrijpen we dat er net een beer was gespot op het treinspoor en dat hij de weg was over gestoken het bos in. Helaas maar we hebben hem dus net gemist.

Niet veel later komen we aan bij de Deer Lodge, ons hotel voor vannacht. Natuurlijk zijn we weer veel te vroeg en zijn onze kamers nog niet klaar. Dan maar op stap naar Lake Louise. Het is een mooi meer, heerlijk smaragdgroen water met op de achtergrond de Lefroy gletsjer. Omdat we toe zijn aan een terrasje pakken we de bus naar Lake Louise village.

Lake Louise village stelt echter niks voor, als we in een winkel vragen of dit het centrum is krijgen we als antwoordt: This is the village, and we are the village people. Na iets gedronken te hebben willen we de bus terug pakken. Dit is echter een hele toer, we worden eerst met de bus naar een parking gebracht, kilometers verderop. Eenmaal daar moeten we uitstappen en in de rij voor de bus terug . Dit kost ons alles bij elkaar zeker een uur.

Terug bij Lake Louise is een kamer klaar en kunnen we alle koffers naar binnen brengen. We lunchen buiten op het terras en besluiten om dan richting Lake Louise Gondola te gaan. Dit is een ski gebied waar je ook nu nog met de gondel naar boven kunt gaan. Als we met een stoeltjes lift omhoog gaan horen we al van mensen die terug komen dat ze een black bear hebben gezien vlak langs de lift. Vol verwachting gaan we naar boven maar alleen Robert zegt iets te hebben gezien maar niet heel duidelijk. Het uitzicht boven is fantastisch maar de teleurstelling over dat we weer geen beer hebben gezien overheerst. Dan maar weer terug naar beneden.

De terugweg naar beneden maakt onze hele dag!!! We zijn ongeveer op het punt waar Robert zei de beer op de heenweg te hebben gezien als we ineens in het open veld de zwarte beer zien . Helaas is het wat lastig om een foto te maken maar de beer hebben we allemaal goed kunnen zien.

Beneden op het terras drinken we er nog een op onze eerste beer. Als we terug rijden zien we dat we nu wel de afslag richting Moraine Lake kunnen nemen. Deze is de hele dag afgesloten geweest en alleen voor 6 dollar per persoon met de bus te bereiken. We nemen de afslag en komen na een 10 tal kilometer aan bij het meer. Hier is het water azuurblauw tegen een adembenemende achtergrond. We wandelen wat rond en rijden dan terug naar de Deer Lodge.

Gelukkig kan iedereen nu inchecken op zijn eigen kamer. Als we allemaal gesetteld zijn is het tijd voor de hot tub. Deze is gelegen op het dak van het hotel met een prachtig uitzicht op de Victoria gletsjer.

We sluiten de dag af met een diner in het hotel. Moe maar voldaan gaat iedereen daarna na zijn kamer. Morgen op tijd eruit, we gaan naar Jasper!!