2021 | Dag 6. Vildmarkvägen

Donderdag 26 augustus 2021

Als we wakker worden is het in ieder geval droog. Omdat we vandaag de Vildmarkvägen hebben gepland vertrekken we weer op tijd. We rijden eerst tot Strömsund waar we de wildernisroute op rijden. Wij hebben dit vorig jaar al gedaan en weten dat het eerste gedeelte niet het meest spectaculaire deel is.

Het duurt echter niet lang of we moeten links af het water over richting de Hällingsåfjallet. Na een rit van 29 kilometer over een onverharde weg komen we bij de indrukwekkende waterval. Eenmaal uit de camper horen we het gedonder van het vallende water. We wandelen die richting uit en genieten van het natuurgeweld. Na een uurtje hebben we het wel gezien en vervolgen onze route.

In Gäddede doen we bij de ICA nog wat boodschappen en gaan dan op zoek naar een lunch locatie. Omdat Jeannette rijd mag Robert kiezen. Dat blijkt een voltreffer. We vinden een locatie, die is niet te overtreffen.

Na de lunch gaan we verder. We rijden de Stekenjokk op. Waar we vorig jaar nog in een storm met regen reden schijnt nu de zon volop. Ook de eerste rendieren laten zich zien. We genieten volop en rijden door richting Vilhelmina.

De Trappstegforsen zijn onze laatste stop op de route. Ook hier is iedereen verbaasd van de natuurlijke schoonheid.  Dan is het tijd voor het laatste stuk, op naar Vilhelmina naar Saiva Camping.

Aangekomen op de camping is de receptie al gesloten. Gelukkig hangt er een bericht dat we gewoon een plaats kunnen zoeken en dan morgen betalen. Als we geïnstalleerd zijn eten we iets en drinken we nog iets. Het was een topdag.