2021 | Dag 7. Aurora borealis

Vrijdag 27 augustus 2021

Omdat we op een camping staan word er weer uitgebreid gedouched. Nadat we de rest van de dagelijkse routine hebben gehad gaan we op stap richting de dierenarts in Vilhelmina. We willen dit weekend naar Noorwegen en dan moeten de hondjes een ontwormingskuur hebben.

Helaas voor ons is er geen dierenarts aanwezig. Hier start onze zoektocht. De ene na de andere dierenarts kunnen we niet terecht. Dan gaan we richting Slussfors naar Gratian-djurklinik hopende dat we daar geholpen worden.

Eenmaal daar lijkt het dat alles al gesloten is. Omdat we toch blijven wachten komt het uiteindelijk goed. Voor 300 kronen krijgen we een stempel en opgelucht kunnen we verder richting Jokkmokk. Maar voor de volgende keer weten we dat we eerst een afsprak moeten maken.

Omdat we toch nog wat kilometers moeten maken rijden we gestaag door. Omdat we verschillende wegonderbrekingen hebben stoppen we onderweg nog even op een mooie plek bij Racknäs langs een water. Tom neemt samen met de hondjes even een duik en niet veel later gaan we verder.

Onderweg komen we de ene na de andere rendier tegen. Het is echter al half zes als we de parking bij de poolcirkel oprijden. Voor de meeste is het de eerste keer dat ze de poolcirkel over gaan. Wij hadden dat vorig jaar ook al gedaan. Ook hier worden natuurlijk weer foto’s gemaakt. Ook de sticker van SuperBent word geplakt en dan gaan we naar de ICA in Jokkmokk.

Met de boodschappen in de tas, gaan we verder naar onze overnachtingsplek bij Liga kraftverk. Het weer is nog heerlijk en we eten langs het stuwmeer. Daarna drinken we nog iets en hopen op het noorderlicht. De Aurora app geeft aan dat als het helder is we het noorderlicht kunnen zien.

Het is rond half elf als we dan de eerste verschijnselen van het noorderlicht zien. Voor sommige is het toch vreemd dat het noorderlicht niet groen is als je naar de hemel kijkt. Uiteraard gaat iedereen naar buiten en worden er vele foto’s gemaakt waar de aurora borealis natuurlijk wel groen is. Wat een heerlijke afsluiter van deze dag!!!