2019 | Dag 8. Oradour sur Glane

Donderdag 6 juni 2019.

Als we wakker worden en buiten staan is het nog mooier dan gister. Het wolkendek is open getrokken en boven ons zien we de bergtoppen met sneeuw. Wat een heerlijk plaatje. Helaas voor ons zien we geen bakker langs komen en we besluiten dan maar te vertrekken.

We dalen de Aspin verder af en beginnen aan de Col de Tourmalet. Deze is nog indrukwekkender dan de cols hiervoor. Onderweg naar boven rapen we de fietsers een voor een op. Eenmaal boven op de top stoppen we even om te genieten van het uitzicht en niet veel later dalen we af richting Lourdes. Onderweg zien we nog de borden die verwijzen naar bekende cols als Luz Ardiden en Hautacam.

Een fout ingegeven coördinaat is waarschijnlijk de oorzaak van een ritje over een smal bergweggetje. Na het juist ingeven van de coördinaten worden we vakkundig naar Lourdes geleid. We parkeren de mobilhome en gaan te voet naar La Grotte. Helaas mag onze Stella niet mee naar binnen dus gaat Jeannette alleen het tonnetje (wat we zojuist gekocht hebben) vullen met water.

Robert loopt met Stella terug het winkelstraatje in en pakt wat te drinken op een terras. Als Jeannette er weer is zoeken we een plek om iets te eten.  Na het eten gaan we terug naar de camper en vertrekken richting noorden.

We besluiten om via de tolweg te gaan richting Oradour sur Glane. Omdat het toch ruim 400 km is zien we wel hoever we komen. Tegen 19:00 uur proberen we op zo’n 100 km van onze bestemming een overnachtingsplek te vinden. De eerste die we op het oog hebben is gesloten om zeven uur en het is nu 5 over. De tweede plek die we aandoen is vol.

Dan maar door naar Oradour sur Glane. Om half negen komen we daar aan en vinden nog een plekkie. We installeren ons, eten iets en kijken naar Engeland – Nederland de halve finale van de  Nations League. Morgen op tijd eruit en naar het stadje kijken.