2022 | Dag 07. Albanië

Donderdag 26 mei 2022.

Zoals we gisteren al hadden beslist om Kosovo links te laten liggen hebben we ook besloten om niet meer verder te gaan richting Noord Macedonië en Griekenland. We hebben geen zin om ons nog verder te haasten en besluiten om vandaag naar Albanië te gaan.

Albanië was uiteindelijk het doel van deze reis. De papieren van de hondje zijn nog geldig dus wat houd ons tegen. We hebben gekozen voor een stop bij Lake Shkodra Resort. Een ritje van een goeie 100 kilometer. Wel doorkruisen we dan het National park Theth.

Van de Duitsers die vannacht naast ons stonden en die net vanuit Lake Shkodra Resort komen horen we dat het een zeer mooie route moet zijn. Dus we zijn benieuwd. Na het ontbijt en nadat we de hondjes nog even hebben laten zwemmen in Plav’s lake vertrekken we.

Het eerste gedeelte volgen de nog Panoramic Roads nr 1 maar als snel slaan we af richting de grens met Albanië. Niet veel later staan we voor de Montenegrijnse douane. Alle papieren worden weer gevraagd en dan mogen we door. Nog wel een vraag van de douanier, wat heeft jullie mobilhome gekost? ?

Een honderd meter verder is de Albanese douane, ook hier weer alle papieren maar van de hondjes hoeven ze niks te zien. Hebben we hier al die moeite voor moeten doen. Maar ok we mogen verder en we zijn in Albanië. Gelijk zien we wat de Duitsers vanochtend bedoelden. Wat een schoonheid hier. Enorme bergen, groen, snelstromende riviertjes, prachtig gewoon.

Met een gemiddelde van ik denk nog geen 40 kilometer per uur trekken we door het National Park. Soms behoorlijk klimmen met heel wat haarspeldbochten (Trollstigen is er niks bij ?) en dan weer stevig dalen.

Net na de middag komen we dan aan bij de camping. We checken in voor twee nachten en mogen een vrije. plek uitzoeken. Onder wat bomen vinden we een mooie schaduwrijke plek. Eenmaal geinstalleerd trekken we naar het meer om even afkoeling te zoeken met de hondjes. Het is hier namelijk ruim boven de 30 graden.

Als we wat zijn opgefrist drinken we iets in het restaurant en bestellen we een pizza en voor Jeannette een ijsje. Dit samen met twee halve liters voor de prijs van 9 euro 70. Je hoort ons niet klagen. Dan is het tijd om terug te gaan naar de mobilhome. We zetten nog wat hapjes op tafel en genieten buiten nog heerlijk van het weer.