2023 | 6Only @Jachthaven Nieuwboer

Donderdag 6 juli 2023.

We gaan weer eens met 6Only op pad. Deze keer willen we richting Bunschoten-Spakenburg waar wij vorig jaar ook al eens zijn geweest. Toen was er een hittegolf maar ook nu zijn de weersvoorspellingen prima met temperaturen tot 30 graden.

Het is pas tegen 19:30 als we, nadat we eerst zijn gaan groeten, vertrekken uit Lommel. Onze eerste doel is voor ons een nieuwe camperplaats in Enspijk. Daar zit kano.nl een bedrijf waar je kano’s maar ook fietsen kan huren. Sinds kort hebben ze daar nu onder de bomen ook een camperplaats.

Rond half negen rijden we daar het terrein op. We worden gelijk hartelijk verwelkomt en we mogen een plekje op het grasveld kiezen. Nu staan er al een aantal mobilhomes dus waar wij dachten dat er maar 4 plaatsen waren valt dat dus nogal mee.

De campers worden netjes in een U geparkeerd waardoor we een prima plek hebben tussen ons in waar we heerlijk kunnen zitten en de hondjes los kunnen lopen. Als snel staan de stoelen en tafels buiten en kan het weekend beginnen. Uiteraard met een lekker drankje en hapje.

Vrijdag 7 juli 2023.

Onder een heerlijk zonnetje worden we al op tijd wakker. De tafels en stoelen worden weer neergezet zodat we lekker buiten kunnen ontbijten. Na het ontbijt is het langzaam tijd om te gaan opruimen. Vandaag gaan we verder richting jachthaven Nieuwboer.

Voor Johan en Tom betekend dat ze de koersfiets klaarzetten want zij willen de ongeveer 70 kilometer gaan fietsen. Robert gaat dan met de dames met de mobilhomes. Tegen elf uur als alles is betaald en opgeruimd vertrekken we naar Spakenburg.

Het is met de auto maar een goeie 60 kilometer rijden dus het is net 12:00 uur geweest als we aankomen bij de camperplaast. We hebben hier de plaatsen 22, 23 en 24 gereserveerd. Hier heb je tenminste wat ruimte en kunnen we de campers langs elkaar zetten.

Nadat we eerste een mobilhome moeten verplaatsen die er nog staat, de dame van de receptie durfde er niet mee te rijden, installeren we ons heerlijk met zicht op het Eemmeer. We zitten al lang en breed te genieten van het mooie weer en het zicht op het water als om half 4 de mannen aankomen met de fiets. Ze hebben er dan toch bijna 90 kilometer opzitten.

Na een opfris beurt een drankje en een snackje voor Johan en Tom wandelen we samen met de hondjes naar het centrum. Als we langs de sportvelden van IJsselmeervogels en Spakenburg komen zien we dat er nog gevoetbald word. Het blijkt de Women Militatairy Championschip te zijn die daar deze week wordt gespeeld.

In het centrum gaan we op zoek naar een plek om te eten. Midden in het centrum nemen we plaats bij Grand Cafe 033 waar we nog een tafel voor 6 vinden. We bestellen een heerlijk vis en een de luxe schotel met een lekker drankje.

Terug bij de campers zetten we ons nog onder de luifel, we genieten van de mooie zonsondergang en een drankje. Morgen gaan we naar de markt.

Zaterdag 8 juli 2023.

Het was een warme nacht. Het is nog voor 8 uur als Robert met Geeske de mobilhome uitgaat. Alleen een grasveldje scheidt ons van het Eemmeer dus de ideale mogelijkheid voor Geeske om gelijk even een duik te nemen, niet vel later gevold door Tom,

Nadat ook de rest wakker en opgefrist is vertrekken we weer richting het centrum. Zaterdagochtend is het markt en daar willen we graag even gaan kijken. Er moet overigens ook nog ontbeten worden en dat willen we ook daar doen.

Op de markt is het nog vrij rustig en het is dan ook niet echt moeilijk om een tafel te vinden bij The Smokehouse om wat te drinken. Ontbijten kan daar ook maar we moeten wel wachten tot 11 uur voordat de keuken opengaat.

Na het ontbijt wandelen we nog wat over de markt, kopen we nog wat te eten voor bij de BBQ vanavond en uiteraard stoppen we ook nog bij De Graaf’s vishandel voor een hollandse nieuwe en wat gerookte paling. Dan is het tijd om terug te gaan, de temperatuur is al behoorlijk omhoog gegaan en we willen vanmiddag lekker aan het water zitten met de hondjes.

Terug op de camperplaats worden de sup’s opgeblazen, de hondjes mogen zwemmen en voor de rest blijven we veel onder de luifel. Tegen de avond wordt de BBQ aangestoken en genieten we van nog een drankje en een hapje. Helaas koelt het nog minder af als de avonden ervoor dus staan we voor een hete nacht.

Zondag 9 juli 2023.

Zoals verwacht was het vannacht behoorlijk warm. Ook vandaag is iedereen er weer vroeg uit. Gisteravond had Jeannette nog beloofd dat we een English breakfast mochten verwachten dus met de middelen die we hebben wordt er scrambled eggs, gebakken spek, toast en witte bonen in tomatensaus klaar gemaakt.

Maar helaas, aan al het mooie komt een eind. Zo ook hier, na het ontbijt en de afwas moeten we we al weer opruimen. Geen gemakkelijke taak in deze hitte. Nat bezweet vertrekken we dan ook iets later weer richting Lommel. Het is net 12:00 geweest als we onze mobilhome weer onde de carpoort rijden.