2023 | Golf van Biskaje - Bruiloft

Nederland | Belgie | Frankrijk | Spanje | Portugal
Week 1Week 2

Woensdag 17 mei 2023.

Na het werk van Robert vertrekken we aan het eind van de middag richting Helenaveen. Tijdens een eerdere trip dit jaar naar De Spekdonken hoorden we in Hoeve de Nachtegaal dat we eens naar camperplaats de Oude Hoeven moetsen gaan. Nu zijn wij niet de moeilijkste dus op weg naar de bruiloft van vrijdag is onze eerste stop daar.

Het is iets voor 15:00 uur als Robert zijn werkzaamheden erop heeft zitten. Ook Jeannette is klaar met de dingen die vandaag nog gedaan moesten worden dus tijd om te vertrekken. Omdat we al lezen dat het druk is op de weg besluiten we rustig aan binnendoor te rijden. Het is niet al te ver en een uurtje later staan we al op de inrit bij de Oude Hoeven.

Nederland Helenaveen Oude Hoeven Ingang Hymer Exsis-I 588 Route51
Nederland Helenaveen Oude Hoeven Kippehok Hymer Exsis-I 588 Route51

Als Jeannette even gaat kijken in ‘t kippenhok komt de eigenaresse er al aan. We krijgen een prima plek aangewezen langs de vijver en met behulp van de blokken staan we binnen geen tijd recht en op de plaats. Het zonnetje schijnt dus snel de stoelen en tafel naar buiten.

Toen we in Helenaveen aankwamen hadden we gezien dat er iets verderop een boerderij hoeve ijs zou zijn. We besluiten dan ook om met de hondjes eens die kant op te wandelen. Na een wandeling van anderhalve kilometer nemen we plaats op het terras van Hoeve Willem III. Jeannette met een thee en een ijsje, Robert met een lekker seizoensbiertje.

Eenmaal terug op de camperplaats is het al tijd om te gaan koken. Na het eten wordt er nog een spelletje gespeeld en gekeken naar de halve finale van de Champions League.

Donderdag 18 mei.

Het is rond nog vroeg zo rond acht uur als Robert eruit gaat om de hondjes uit te laten. Op de Oude Hoeven staan we nog steeds met maar twee mobilhomes, lekker rustig dus ondanks het mooie weer en Hemelvaart. Na een wandelingetje doen we rustig ons ochtend ding. bakkie koffie, even krant lezen en natuurlijk ontbijten.

Nederland Helenaveen Oude Hoeven Drone Hymer Exsis-I 588 Route51

Als het zonnetje eenmaal goed doorkomt schieten we in gang. Robert vult het schoon water en leegt de wc terwijl Jeannette de camper van binnen onderhoudt, Omdat het toch al goed toeven is in het zonnetje zetten we de stoelen en tafel nog even buiten.We hebben geen haast want we hoeven vandaag maar een paar kilometer naar Volkel.

Net na de middag gaan we dan toch op pad. Eerst richting Helmond naar de Boerenbond voor een halsband voor Geesje. Omdat we toch niet met lege handen in Volkel willen aankomen, waar we twee nachten achter op de wei bij Dennis en Sarissa mogen staan, stoppen we ook nog even bij de Jumbo in Gemert. Daar zien we overigens nog een mooie oldtimer mobilhome.

Nederland Helmond Boerenbond Hymer Exsis-I 588 Route 51
Nederland Gemert Oldtimer Hymer Exsis-I 588 Route 51

Dan is het op naar onze verblijfplaats voor de komende twee dagen. Zoals al gezegd staan we op privé terrein voor de Bruiloft van Arjan en Anouk waar we vrijdag heen mogen. We worden hartelijk ontvangen en nemen plaats achter op het terrein heerlijk in de zon.

Onder het genot van een hapje en een drankje komen we de middag zo wel door. Na het avondeten maken we dan nog een wandeling met de hondjes rond de recreatie plas Hemelrijk. Uiteraard nemen we gelijk nog wat geocaches mee. De rest van de avond blijven we bij de camper. Morgen naar de bruiloft.

Nederland Volkel Hymer Exsis-I 588 Route 51

Vrijdag 19 mei.

Na het vaste ochtend ritueel waar we de bruidegom al zagen lopen is het omstreeks half elf tijd om te vertrekken naar de Brabantse Hoeve waar vandaag de ceremonie en het feest van Arjan & Anouk zal plaatsvinden.

We stoppen eerst nog even bij het feest café van Dennis en Sarissa om samen met elkaar die kant op te wandelen. Als we aankomen is er al behoorlijk wat volk aanwezig. We nemen plaats op het terras en buurten gezellig wat met familie en vrienden tot we worden uitgenodigd om plaats te nemen onder de prieel in de tuin van de Brabantse Hoeve.

Het weer hebben we vandaag in ieder geval ook mee, het zonnetje schijn tegen en het is best warm daar achter in de tuin. Na een mooie ceremonie begint het feest eigenlijk al. In de tuin is het super gezellig met de aanwezige genodigden.

Als om 15:00 uur de bier proeverij begint begeeft Robert zich uiteraard naar de bar om nog wat biertjes te proeven en in te checken in zijn Untappd app. Een aantal pintjes later opent de BBQ. Er is van alles voorzien en voor sommige ook een aangename aanvulling na die verschillende biertjes.

Nederland Volkel Arjan Anouk Hymer Exsis-i 588 Route51
Nederland Volkel Prive Parking Hymer Exsis-i 588 Route51

Zodra iedereen genoeg gegeten heeft verplaatsen we ons naar binnen waar het avond feest losbarst. Als iets na tienen het bruidspaar de zaal verlaat is het voor ons ook tijd om terug te vertrekken naar de mobilhome. Morgen gaan we op pad richting Spanje.