2019 | Dag 1. Camping d’Uchizy

Donderdag 30 mei 2019.

Omdat we eerst onze Romy nog van de trein moeten halen en uiteraard nog een bezoekje aan oma en opa moeten doen, zij gaan immers morgen verhuizen, is het al half 12 voordat we vertrekken. We hebben als doel om vandaag tot Uchizy te komen, dat ligt tussen Dijon en Lyon. We hebben daar vaker overnacht maar dan met de caravan toen we onderweg terug waren uit Spanje. Al met al nog zo’n 650 km.

We vertrekken met regenachtig weer richting onze bestemming voor vandaag. Langzaam maar zeker komen we steeds zuidelijker, het duurt echter tot 50 km voor Camping Le National 6 voordat het eindelijk open trekt.

Onder een heerlijk zonnetje arriveren we bij de camping. We worden vriendelijk ontvangen. Betalen in plaats van 24,40€ maar 18,40€ dankzij de ACSI kaart en mogen een plekje zoeken op het terrein.

Frankrijk Uchizy Camping Le National 6 Hymer Exsis i588
Camping Le National 6

We parkeren de mobilhome aan het water. De camping grenst namelijk aan de Saône. Naast ons staan een paar Duitsers die hier zijn om te vissen, aan de andere kant wat fietsers die op fietsvakantie zijn. We installeren ons en  genieten nog even van de laatste avond zon. We eten nog een soepje en dan is het Stella time.

We wandelen over de camping langs de Saône en gaan via een omweg terug naar onze plaats. Onderweg zien we vlak bij onze plaats nog een ooievaarsnest in een boom. Tussen de takken door zien we de ooievaar zitten. Terug bij de camper is het al wat afgekoeld en nadat Robert een douche heeft genomen nemen we plaats in de mobilhome en spelen een spelletje regenwormen. Tegen half twaalf gaan we naar bed.