2019 | Dag 3. Langs Languedoc-Roussillon

Zaterdag 01 juni 2019.

We worden rond 08:00 wakker. Omdat er in de buurt geen bakker is en ook een broodjes service ontbreekt nemen we nadat Jeannette Stella heeft uitgelaten een toetje en maken we  ons klaar om te vertrekken. Ons doel vandaag is Camping Laguna in Empuriabrava, Spanje.

We zijn nog maar net onderweg of we zien de eerste flamingo’s, die zijn we gister niet zijn tegen gekomen. We rijden lekker verder langs de kust en ondanks wat zoeken komen we aan kan Marseillan plage. Hier bezoeken we Camping Robinson, waar Jeannette vroeger jaren heeft gekampeerd met haar familie. Ook Robert is hier in het verleden al tweemaal geweest dus het is leuk om nog eens terug te zien.

We besluiten de grote weg verder te nemen tot ongeveer Perpignan. Net daarna pakken we weer de binnendoor route richting Argeles-sur-mer. We komen nog langs Camping Les Marsouins waar we in het verleden ook nog hebben vertoefd.

Langs de kust rijden we door naar Spanje. Eenmaal bij Cerbere nemen we nog een soepje voordat we Spanje in trekken. In de buurt van Rosas stoppen we bij het ons bekende Cellar Espelt om wat olijfolie in te slaan. Eenmaal in Empuriabrava stoppen we nog bij supermarkt om wat boodschappen te doen en gaan dan door naar Camping Laguna.

Op de camping installeren we ons op plaats 913. Een mooie plek dicht bij het strand. Dan is het tijd om met onze Stella te gaan wandelen. Ze had er vandaag ook even genoeg van, ze was het rijden beu. Dus lekker naar het strand waar ze zich prima kan uitleven.

Eenmaal terug krijgen we toch wel honger het tenslotte al weer 19.00 uur geweest. We hebben onze zinnen gezet op de heerlijke paella van de camping, maar helaas moet je die ’s middags al bestellen. Dan maar zelf iets klaarmaken, gelukkig hebben we nog genoeg in de camper en worden het wraps. Gelijk een mooie gelegenheid om de nieuwe gasaansluiting die we hebben laten plaatsen bij de LPG installatie.

Na het eten en de afwas nemen we nog een heerlijke douche en maakt Robert zich op voor de  Champions League finale tussen Tottenham en Liverpool. De wedstrijd is niet erg hoogstaand, maar Liverpool wint uiteindelijk met 0-2. Tijd om te gaan slapen.