2019 | Dag 5. Aiguamolls de l’Empordà

Maandag 3 juni 2019.

Rond half negen schieten we wakker, Romy heeft vandaag examen dus we moeten een kaarsje branden op de goede afloop. Na het ontbijt maken we ons klaar om te gaan wandelen.

Camping Laguna grenst aan het natuurgebied Aiguamolls de l’Emporda. We waren er al vaker geweest en steeds verrast door wat we tegen kwamen. Uiteraard niet de ooievaars want die zijn er daar in overvloed.

Rond 11 uur dus op pad. Helaas is het in het in het voorseizoen niet zo droog, dus het was even zoeken om op het juiste pad te komen. Maar eenmaal gevonden gaat het prima, al snel zien we de eerste witte reigers, een steltloper en een hoop koeien. Bij de eerste vogelhut zien we de eerste ooievaar vissen en kikkers vangen ook een slang zien we over zwemmen. Even later bij de volgende hut zien we wat schildpadden en tot onze verbazing ook een bever.

Even later zien we een andere wandelaar staan te fotograferen, al snel ziener dat het bijen eters zijn. Wat een mooie vogel!! We wandelen langzaam verder en  komen bij het ooievaars bos. Vele ooievaars zitten op hun nest waar we ook wat jongen zien. Als we dan bijna weer bij het strand zijn zien we nog een hele tros Flamingo’s, onze dag kan niet meer stuk. Bij camping Nautic Almata drinken en eten we iets voordat we het stuk langs de zee terug lopen. Na bijna 12km zijn we weer terug bij de mobilhome.

De rest van de dag doen we niet veel meer, we hangen wat rond bij de camper, douchen en eten nog iets voordat we gaan slapen. Morgen vertrekken we richting Andorra.