2019 | Dag 6. Andorra la Vella

Dinsdag 4 juni 2019.

Vanmorgen redelijk vroeg wakker geworden. Na onze dagelijkse start van ontbijten en wassen kunnen we alles, voor zover je twee stoelen en een tafeltje alles kunt noemen, inpakken. We doen nog even snel de afwas, rollen de stroom kabel op en vertrekken dan richting Andorra.

Jeannette heeft de navigatie zo ingesteld dat we geen tol en snelwegen nemen. Al snel komen we er achter dat dit via Frankrijk zal zijn dus eerst nog maar even tanken in Spanje, dat scheelt toch snel zo’n 20 cent de liter en we gaan het met deze tank niet redden tot Andorra.

Het is een mooie rit, en al vrij snel rijden we al echt tussen de bergen in de Pyreneeën. Schitterende vergezichten links en rechts. De laatste resten sneeuw op de toppen komen steeds dichter bij. Rond de middag komen we bij de grens met Andorra, onze voorganger een Fransman luistert niet goed naar de douanier en wordt vriendelijk toch streng toegesproken. Hij mag zijn kofferklep open doen maar dan toch verder. De man lacht vriendelijk naar ons en wij mogen rustig onze weg vervolgen. 

Eenmaal in Andorra la Vella klopt de navigatie niet meer. Op de plek die Jeannette heeft ingegeven is geen camping. Even rondkijken en uiteindelijk vinden we de ingang van Camping Valina op zo’n 200 meter verder.

We worden vriendelijk ontvangen, en mogen een plek uitzoeken op deze nette terrassen camping. Het is nog niet druk en we zoeken een plekje. Als we zijn geïnstalleerd wandelen we met Stella richting de stad. Het is een 10 minuten stappen en dan zien we de eerste winkels verschijnen.

Bij en pharmacerie koopt Jeannette een nagelschaar, Voltaren gel en pillen. Wat verderop worden de sigaretten voor Luuk ingeslagen, en dan op naar het HardRock cafe. We hebben er namelijk een sport van gemaakt om zoveel mogelijk HardRock cafe’s te bezoeken, ten eerste omdat je er redelijk goed kan eten, maar ook om toch al die spullen van bekende rock sterren te zien.

Helaas bij het cafe in Andorra geen terras omdat men buiten op het plein aan het verbouwen is, maar onze Stella mag wel mee binnen. Het is nog erg rustig maar dat zal te maken hebben met het feit dat het pas kwart over 4 is. Alles is nu net pas weer open na de siësta. Omdat we vanmiddag nog niet hebben geluncht, bestellen we nu dan ook gelijk maar iets te eten bij het drinken. Robert uiteraard een trio combo en Jeannette een hamburger. Als we vertrekken kopen we eerst nog een HardRock trui voor Romy.

Onderweg terug word er nog een vingerhoedje en wat bodylotion voor Jeannette ingeslagen en lopen dan gepakt en gezakt terug naar de camping. Bij de camping hebben we rust, nog een spelletje wat douchen en dan redelijk op tijd naar bed. Morgen trekken we weer verder door de Pyreneeën.