2019 | Dag 7. Col d’Aspin

Woensdag 5 juni 2019.

Het is alweer 10 uur geweest als we ons ochtend ritueel achter de rug hebben. We hebben afgerekend en vertrekken dan richting Col d’Aspin, dat is ons doel vandaag. We zijn nog maar net onderweg of we komen langs een grote LeClerc supermarkt. Omdat we nog een het ander nodig hebben stoppen we maar even.

Eenmaal binnen kijken we onze ogen uit, wat een grote supermarkt. Het lijkt de Hanos bij ons wel. We doen onze boodschappen en nemen ook wat flessen drank mee, die zijn hier wel erg goedkoop. Daarna nog even tanken voor een schappelijke prijs en we kunnen richting Spanje.

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, we worden bij de grens aangehouden en moeten verschillende deuren openen en alles laten zien. We knepen hem toch wel een beetje maar gelukkig mogen we gewoon door.

Al snel doemen de eerste cols op, het is behoorlijk klimmen en dalen. Helaas komen ook de eerste regendruppels. Boven op Port de la Bandigua waar we iets eten zitten we zelfs in de sneeuw en hagel.

Langzaam komen de beroemde cols eraan. Als eerste gaan we over de Col de Peyresourde, waarna we langzaam omhoog klimmen naar de Col d’Aspin. Hierboven op de top zien we twee vale gieren staan die helaas snel wegvliegen als we stoppen. Niet lang daarna zien we een arend vlak voor ons voorbij vliegen. Dan maar rustig naar beneden, op zoek naar de camperplaats Station touristique de Payolle. Het is even zoeken maar dan vinden we de plek toch, er staan nog zo’n 7 Fransen maar dat mag de pret niet drukken. Het blijkt een heerlijke plek. We wandelen een rondje rond het meertje bakken een pizza op de skotel en genieten van de rust en de natuur met koeien om ons heen.