2019 | Dag 10. De markt van Honfleur.

Zaterdag 8 juni 2019.

Om 8 uur schiet Jeannette wakker. De bakker zou bij de ingang staan. Snel gaat ze er uit, neemt Stella mee en komt even later met een baguette terug. We doen het lekker rustig aan en een twee uur later lopen we richting het centrum.Al snel komen we de eerste kraampjes van de markt tegen. Het lijkt een behoorlijke markt, evenals het centrum van Honfleur. Waar we gisteravond even snel ergens op een pleintje hebben gegeten lopen we nu veel leuke straatjes door in het centrum van het stadje.

Vele leuke restaurantjes langs het haventje, en de markt is verdeeld over de vele leuke straatjes en pleintjes. Als het weer wat dreigender word nemen we snel plaats op een terrasje onder een luifel. Na een dankje gaan we verder, onderweg kopen we nog een portie paella voor Romy en gaan we op zoek naar een supermarkt voor wat boodschappen.

Bij een Intermache vinden we wat we nodig hebben en gaan dan terug richting camper. Honfleur en het marktje waren zeker de moeite waard. Bij de mobilhome ruimen we de boodschappen op, en zetten de stoelen en de tafel buiten. Het zonnetje schijnt en we lezen wat.

Tegen het eind van de middag nemen we Stella nog eens mee op stap naar het strand wat ook zeer dicht bij de camping ligt. We steken de weg over over een parkeer terrein en lopen dan door een leuk parkje naar het strand. We hebben van hieruit een mooi zicht op Pont de Normandy, de grote tolbug over de Seine. Helaas mogen hondjes niet op het strand dus lopen we rustig terug.

Vanavond eten we spaghetti en kijken we onze ogen uit als we de buren telkens de deur van de camper openen om wat afval op de grond te gooien (verpakking van het vlees, pak vla, pudding bakjes enz..) Even later ruimen ze dan alles op in een zak die ze dan weer binnen zetten.Tegen de avond kijken we nog wat darts op tv waar Nederland wint van Polen en dan is het tijd om te gaan slapen. Morgen gaan we terug naar huis.