2019 | Dag 2. De Camargue

Vrijdag 31 mei 2019.

Omstreeks acht uur werden we wakker. Het is een stralende dag. Snel een ochtend wandeling met Stella, een baguette halen, en dan met zijn drieën gezellig in het ochtend zonnetje ontbijten. Na het ontbijt nog een bakkie koffie, de afwas doen en we kunnen vertrekken.

Vandaag hebben als doel de Camargue in het zuiden van Frankrijk. Een kleine 400 km echter willen we dit doen over route national. Dus zonder snelwegen en tol. De route is prachtig alleen gaan we er wel tot 19:00 uur over doen als we ons doel willen halen. In de buurt van Lyon besluiten we dan ook om de grote baan door de stad te nemen om wat tijd te winnen.

Ruim onder Lyon pakken we dan de route national weer op richting het zuiden. Onderweg stoppen we bij een Intermache om wat boodschappen te doen, en bij Gorges du Doux stoppen we langs de wijnvelden om te lunchen.

Omstreeks 19:00 komen we dan aan in Montcalm. We parkeren op een gratis CP, Caveau du Chene,  waar we zonder voorzieningen kunnen overnachten. Het is er druk, we staan hier met een 15 tal mobilhome’s op een wei achter een winkeltje waar men regionale producten verkoopt. Uiteraard gaan we even shoppen en kopen een wijntje, wat toastjes, een eenden paté, een vis tapenade en een worst. Dit word gelijk ons avondmaal.  Na het eten lopen we  met Stella nog even door de wijnvelden, spelen nog een spelletje en dan is het tijd om te gaan slapen.