2019 | Dag 4. Empuriabrava

Zondag 2 juni 2019.

Om half 7 worden we wakker van Stella, ze moet overgeven. Robert neemt haar vlug mee naar buiten terwijl Jeannette het kleedje binnen schoon maakt. Het is nog wat te vroeg dus duiken we snel nog even ons bed in.

Omstreeks half 9 staan we dan maar op. Eerst maar even met Stella het strand op waar ze heerlijk kan ravotten en zwemmen. Daarna het bekende Laguna ritueel, Robert haalt een baguette, Jeannette dekt de tafel en zet koffie.

Na het ontbijt en het wassen vertrekken we richting Empuriabrava. Voor ons zo’n bekend terrein, we zijn er met de caravan al verscheidene keren geweest. We steken de Muga overeen lopen met Stella richting de boulevard. Het valt gelijk op dat veel mensen met een roze t-shirt lopen. Er blijkt een loop evenement te zijn tegen borstkanker.

Spanje Empuriabrava Camping Laguna Paella Hymer Exsis i588

Op de boulevard kopen we nog twee shirts voor Robert voordat we Tony’s belanden. Tony’s is een tapas bar waar we al vaker zijn geweest. We drinken een pintje en bestellen wat te eten. Daarna is het tijd om terug te gaan want we willen vanavond paella en dat moeten we gaan bestellen.

Terug op de camping bestellen we de paella en lopen een rondje over het terrein. Er is in de vijf jaar dat het geleden is dat we hier voor het laatst waren niet veel veranderd, buiten dan dat zaken zijn opgeknapt.

De middag brengen we heerlijk door voor de camper, heerlijk rustig met een drankje en een spelletje. Zelfs Stella is moe, en niet helemaal in haar hum. Ze is uitzonderlijk rustig en blijft rustig liggen.

Tegen de avond pakken we een douche en word het stilletjes tijd om de paella te gaan halen. Helaas is er iets verkeerd gegaan en moet Robert 20 minuten langer wachten. Dat word opgelost met een lekkere sangria en als die op is staat de paella pan klaar. De paella is nog steeds zo lekker als 5 jaar geleden!!

 Na de afwas drinken we nog iets gaan dan naar bed.