2019 | Dag 9. Onderweg naar Honfleur.

Vrijdag 7 juni 2019.

Het heeft de hele nacht geregend en als we opstaan regent het nog steeds. Nadat we gewassen zijn en Stella hebben uit gelaten besluiten we maar naar het oorlogsdorp te rijden. Onderweg even stoppen bij de boulangerie voor een baguette en dan 5 minuten later staan we op de parking bij Oradour sur Glane. We lopen richting de ingang maar wat blijkt, honden mogen niet binnen.

Ok, dan niet, we lopen nog wat rond langs het toch wel indrukwekkende dorp en gaan dan maar ontbijten in de mobilhome. Na het ontbijt besluiten we dan maar te vertrekken omdat het toch blijft regenen. We besluiten dan maar richting Honfleur te rijden, het is toch bijna 500 km, maar ok als het toch regent. Tegen een uur of half 5 stoppen we bij Camping du Phare in Honfleur, er is nog plaats genoeg en we parkeren onze camper op de toegewezen plaats. Helaas begint het alweer te regenen dus wachten we even met een bezoek aan het centrum. Rond een uur of zes gaan we dan toch richting het dorp, we hebben toch wel trek. We lopen door de mooie kleine straatjes van Honfleur richting het centrum om ergens een restaurantje te vinden. Onderweg worden we verschillende keren aangesproken door mensen over wat een mooie hond Stella toch wel is. Veelal door Amerikanen die hier zijn voor de festiviteiten voor 75 jaar D-Day. Helaas begint het weer te druppelen en waait het behoorlijk, snel gaan we een brasserie in en tot ons genoegen is ook Stella welkom.

We bestellen een menu en een flesje wijn en zijn uitermate verrast door de heerlijke Fruit de Mer plaat vooraf. Het blijft buiten wat regenen en waaien als we terug naar de Camping wandelen. Terug bij de mobilhome kijken we nog wat tv en gaan dan slapen. We hebben besloten om er nog een dagje aan vast te plakken in Honfleur. Er is morgen markt!!