2021 | Dag 16. Aurdal

Zondag 5 september 2021. 

Als Robert met Stella deze ochtend naar buiten zien ze ineens een groot cruiseschip, de Mein Schiff 1 van Tui, liggen aan de steiger vlak bij de camping. Gelukkig heeft deze vannacht niet zijn scheepshoorn gebruikt zodat we rustig konden doorslapen.

Deze ochtend doen we rustig aan, iedereen pakt een douche voor het ontbijt en genieten van het buiten eten en het uitzicht. Heel even word de rust verstoort door een landende helicopter maar verder is het prima. Zelfs de mensen van de NKC reis die hier ook verblijven zijn rustig.

Als we klaar zijn vertrekken we in de richting van Bergen. De route is weer schitterend, de ene fjord naar de andere. Klimmen via haarspeld bochten en weer dalen. Zo is het echt geen straf om te rijden. Rond de middag als we ingetrokken plaatsje Stryn aankomen maken we gebruik van de gratis service plek. Niet veel later stoppen we langs het fjord voor de lunch.

We maken weer behoorlijk wat kilometer vandaag, die worden overwonnen met de mooie vergezichten maar vandaag ook met het volgen (online streamen) van de Formule 1 in Zandvoort, waar Max Verstappen tot ons groot genoegen wint.

Rond een uur of vijf hebben we dan nog een overtocht van Lavik naar Oppedal maar dan wordt het toch echt tijd om een plekje voor vannacht te zoeken. We vinden iets langs een fjord in Aurdal. Daar eten en drinken we nog iets en gaan op tijd naar bed. Morgen naar Bergen.