2022 | Dag 16. Mostar

Zaterdag 04 juni 2022.

Vanochtend zijn we op tijd wakker. Omdat het vandaag weer zo warm word willen we op tijd in Mostar zijn. Al van verschillende oud collega’s vanuit de tijd van Robert bij het Korps Mariniers hadden aangegeven dat dat wel de moeite waard zou zijn om te bezoeken. Er was namelijk erg gevochten in de oorlog op de Balkan vorige eeuw.

Rond 09:00 uur rijden Autocamp Green Park af en volgen de we de rivier Neretva welke ook door Mostar en onder de Old Bridge heen stroomt. Als we in de buurt van Mostar komen zien we in de buitenwijken nog steeds de gevolgen van de oorlog. Oude flats met kogelgaten en half ingestort.

Midden in Mostar hebben we een camperplek gevonden waar we willen parkeren. Kosten zouden 30 euro zijn maar dan had je op het terras ook wel uitzicht op de oude brug. Als we de straat van de CP inrijden zien we gelijk iemand staan die ons wijst naar een parking. We passeren de man maar zien dat de Camperplaats eigenlijk ook niet meer is dan een parking.

Omdat we toch niet willen overnachten rijden we een rondje en vragen aan de man wat het kost. Vijftien euro, das dus de helft en de keus is snel gemaakt. We parkeren onze mobilhome en lopen richting de Old Bridge zo’n 100 meter verder. Al snel duiken de souvenirs winkels op. Het leuke is wel dat er veel zelfgemaakte spullen te koop zijn.

Als we de Old Bridge oplopen merken we op dat het niet druk is. We staan zelfs alleen op de brug. Helaas veranderd dat snel en binnen een aantal minuten word het drukker en drukker. We wandelen nog wat rond, kopen wat souvenirs en gaan dan terug naar de mobilhome. We hebben genoeg gezien.

Bij onze camper aangekomen worden we nog vriendelijk geholpen als we wegrijden. De oude man houd alle verkeer tegen in de straat zodat we rustig kunnen vertrekken. We verlaten Mostar en gaan op pad richting de zee in Kroatië.

Het is nog vroeg in de middag als in de buurt komen van de zee, we rijden langs een mooie baai en vinden uiteindelijk een plek bij Camp Adriatic. Een vrij grote camping maar gelukkig niet te druk. Als we aanmelden mogen we rond lopen om te kijken waar we willen staan. Een rot systeem vinden we want als we een plek hebben blijkt die niet meer vrij te zijn. Na een aantal plekken te hebben doorgegeven is er toch iets vrij.

Eenmaal geinstalleerd gaan we eerst even zwemmen met Stella en Geeske. Als we heerlijk zijn afgekoeld pakken we een douche en is het al weer tijd om te gaan eten. We laten de hondjes vandaag eens bij de mobilhome en wandelen naar het restaurant op de camping.

Na een heerlijke maaltijd, een visschotel voor twee, gaan we terug naar de camper. We genieten nog wat de zonsondergang en dan zit de dag er al weer op.