2022 | Dag 13. Dubrovnik

Woensdag 1 juni 2022.

We worden wakker door een traktor die langskomt. Het is al heerlijk weer en we ontbijten weer voor de mobilhome. Jeannette heeft heerlijke geroosterde broodjes met gebakken ei gemaakt dus wat een luxe. Maar dan is het tijd om te vertrekken. We willen naar Dubrovnik vandaag.

De bedoeling is om naar de Motorhome Parking Dubrovnik in het centrum te rijden. Volgens Antje is dat een prima plek. In Kroatië zijn honden op de bus niet toegestaan dus willen we wel een beetje in de buurt staan. Als we dan de stad bezocht hebben rijden we wel weer verder op zoek naar een betere slaapplaats.

De rit naar Dubrovnik is een half uurtje. Eenmaal aangekomen mist Robert een afslag naar de parking waardoor we dwars door het centrum en langs de Old Town moeten rijden om weer terug te komen. Geen probleem, zien we gelijk al wat van de stad en hoe we zo moeten wandelen.

Als we geparkeerd hebben wandelen we richting de oude stad. Smalle steegjes met vele trappen. Nu nog naar beneden, maar ja dat betekend straks omhoog. Zoals al beschreven was in campercontact is het maar een 500 meter voordat we bij ons doel zijn.

Wij zijn het er snel over eens. Dit is veel leuker dan Kotor van twee dagen geleden. We genieten van Dubrovnik en wandelen heerlijk rond onder een warm zonnetje. Als Jeannette haar Kroatische vlaggetje heeft gevonden vinden we al snel restaurant in een smal steegje waar we in de schaduw kunnen zitten.

Jeannette ziet op de menukaart een sharing gerechtje wat we bestellen met daarbij een koud biertje. Terwijl Stelle en Geeske worden overladen met aandacht genieten wij van onze lunch. Als alles op is gaan we terug naar de parking. Zoals gezegd moeten we nu dus alle trappen terug omhoog.

Nat bezweet komen we aan bij de camper. We betalen de parking, bijna 20 euro, en rijden dan verder langs de kust richting Ston. Dat is een plaats op het schiereiland Peljesac, bekend om zijn oesters en mosselen. Eenmaal in Ston zien we dat ze hier ook een eigen versie van de Chinese muur hebben gebouwd.

Wij rijden door naar Auto-camp Prapratno. Een camping aan een mooie baai met azuurblauw water. Als we geinstalleerd zijn zwemmen we nog wat met de hondjes en drinken we iets aan de bar bij het strand. Tegen de avond gaan we nog iets eten in het restaurant en dan zit de dag er al bijna op. Het was een mooie dag.