2022 | Dag 26. Liechtenstein

Dinsdag 14 juni 2022.

Het is half zeven als we worden wakker door de koeien bellen. En snelle blik uit het raam en we zien een kudde koeien omhoog stappen de berg op. Buiten schijnt het zonnetje al maar we doen toch nog even onze ogen dicht. Als we dan wakker worden is het al half negen.

Gisteravond is er nog een bezoeker bijgekomen ontdekken we als we buiten gaan. We genieten van de ochtend zon, ontbijten buiten en rond 10 uur beginnen we met opruimen. Op naar de volgende bestemming. Omdat we dicht in de buurt zitten van Liechtenstein zetten we onze route voort richting het vorstendom tussen Zwitserland en Oostenrijk.

De eerste camperplek, Parking Rheinparkstadion, bij het stadion is niks voor ons. Prima als je s avonds laat aankomt en de volgende ochtend weer vertrekt. Maar niet om daar nu een hele middag te verblijven. Oké dan gaan we verder, Jeannette heeft nog een plek gevonden in Malbun. Boven op de berg in een ski dorpje. Het is een hele klim naar boven maar dan komen we aan in het dorp, bij Parkplatz 2, Malbun.

Ook deze cp is nu ook niet de mooiste plek waar we hebben gestaan maar het uitzicht is super en het is er vele malen beter dan in Vaduz. Maar als we ons willen aanmelden, moeten we eerst via een QR code naar een website. Dan een plek reserveren en dan gaan betalen in het tourist center in Malbun. Eenmaal alles ingegeven en onderweg naar het kantoor krijgen we een mail. Omdat aanstaande zaterdag hier de finish is van de 8ste etappe van de Ronde van Zwitserland kunnen we niet reserveren?

We besluiten toch maar even naar het toeristen bureau te gaan. Jeannette gaat naar binnen, toont haar charmes en komt met een lach weer buiten. Omdat we maar 1 nacht blijven mogen we blijven staan. Kosten? Niks want we konden niet reserveren dus hoeven we ook niet te betalen. Mooi dan maar even het kleine dorpje verkennen, het is niet veel maar we vinden bij Alpen Hotel Vögeli Malbun toch een mooi terras om wat te eten. De rest van de dag gaan we in het zonnetje genieten van het uitzicht. Maar eerst nog even met de hondjes naar het water.

En o ja, blijkt dat er ‘s avonds bij het Rheinparkstadion de interland Liechtenstein – Letland (0-2) werd gespeeld. Nu heeft Robert toch wel spijt dat we daar niet gaan staan. Had hij mooi nog even naar een wedstrijd kunnen gaan. Nu kijken we on der het genot van een spelletje maar naar Nederland – Wales (3-2).