2022 | Dag 14. Lovište

Donderdag 02 juni 2022

Vanochtend is het feest voor de hondjes. Als Robert wakker is gaan ze gelijk naar het strand om even heerlijk te zwemmen. Jeannette ligt nog lekker te slapen dus hebben ze alle tijd. Zodra het vrouwtje wakker is gaat Robert naar de winkel om brood te halen.

Echter onderweg wordt hij opgehouden bij de mobilhome van de ACSI controleurs die ook gister zijn aangekomen. Een hele uitleg later kan hij dan toch naar de winkel. Jeannette heeft de camper al weer schoon en kunnen we gelijk aan het ontbijt als hij terug is.

Dan is het tijd om in te pakken. Geoefende camperaars als we zijn gaat dat meestal vlot, echter vandaag gooit een dennentak roet in het eten. Maar als ook dat luifel-dennentak euvel is opgelost kunnen we nog even legen en vullen en dan gaan we op pad. Verder het eiland op.

Bij het stadje Orebić stoppen we bij een grotere supermarkt om wat boodschappen te doen. Hier komt Google translate goed van pas omdat we verschillende groenten moet afwegen en de namen zoals die in het Kroatisch zijn niet kennen.

Eenmaal de boodschappen gedaan en de hondjes even hebben laten plassen gaan we verder. We rijden langs de kust verder richting Lovište wat op het einde van het eiland Pelješac ligt. De route is prachtig en na een behoorlijke klim en afdaling komen we aan bij camping Lupis.

Als Jeannette ons gaat aanmelden worden we langs een andere klant gestuurd omdat we toch wel een grote mobilhome zouden hebben. Alhoewel we er van overtuigd zijn dat het niet nodig was rijden we toch via de aangewezen route en vinden een plekje boven op de terrassen camping.

Even installeren, de administratieve zaken afhandelen en dan lopen we met de hondjes even naar de zee om ze te laten zwemmen. Terug op de plaats gaat Jeannette even de was doen en genieten we van het heerlijke weer voor de camper. Als er dan nog een Duitser aankomt met een echte grote mobilhome is het helemaal genieten. Maar ook hij vind na veel passen en meten een plekje.

Tegen de avond wandelen we met Stella & Geeske naar het centrum van Lovište. We vinden een plekje bij restaurant Barsa waar we iets eten. Jeannette een heerlijke verse vis die ze zelf mag uitkiezen en Robert een prima steak. Helaas hebben ze geen lekker toetje waardoor we iets verder op nog een lekker ijsje halen als afsluiter.